Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Ποιες είναι οι 10 τροφές που αδυνατίζουν

Ποιες είναι οι 10 τροφές που αδυνατίζουν

& ποιες οι 10 που παχαίνουν

1. Δεν

2. Υπάρχουν

3. Τροφές

4. Που

5. Αδυνατίζουν

6. Μην

7. Εμπιστεύεστε

8. Ποτέ

9. Χαζές

10. Λίστες

Η προσπάθεια να χάσουμε γρήγορα και άκοπα κιλά μας κάνει να καταφεύγουμε σε πολλά υποσχόμενες δίαιτες στο διαδίκτυο, σε αμφίβολα τεστ δυσανεξίας και σε ό,τι άλλο μπορεί να έχει ακούσει ή διαβάσει ο καθένας, δοκιμάζοντας το όρια του οργανισμού και της υπομονής του!

Η αρχαία ρήση «Παν μέτρον άριστον» βρίσκει την τέλεια εφαρμογή στο καθημερινό κομμάτι της διατροφής. Η απώλεια βάρους και λίπους σχετίζεται με μία ισορροπημένη διατροφή η οποία βασίζεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, άπαχο κρέας, πολλά ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, μετρημένη κατανάλωση αλκοόλ, ελάχιστη ζάχαρη και μερική κατανάλωση υδατανθράκων (π.χ. ρύζι, πατάτα, μακαρόνια – δημητριακά και ψωμί ολικής άλεσης).

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν υπάρχουν τροφές που αδυνατίζουν, αλλά σαφώς υπάρχουν φαγητά που παχαίνουν. Αρκεί αυτά να τα αντικαταστήσουμε με υγιεινές επιλογές και η απώλεια βάρους θα έρθει σταθερά και πιο μόνιμα από μόνη της. Πρέπει να υιοθετηθεί μία ισορροπημένη διατροφή στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής και όχι με στόχο την αποκλειστική εξασφάλιση απώλειας βάρους

Για παράδειγμα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα φρούτα τα οποία είναι πιο «λιποδιαλυτικά» σε σχέση με άλλα (συνήθως λόγω της όξινης φύσης τους). Όταν αντικαταστήσουμε τα ενδιάμεσα γεύματα τα οποία είναι συνήθως αρτοσκευάσματα και προπαρασκευασμένα σνακ με οποιοδήποτε φρούτο (ακόμα και μπανάνα), τότε σίγουρα θα αδυνατίσουμε ούτως ή άλλως.

Οπότε, μία πιο σωστή και αναθεωρημένη λίστα απώλειας βάρους θα είχε ως εξής:

Ποιές είναι οι 10 τροφές που παχαίνουν

1. Γλυκά

2. Ζάχαρη

3. Αρτοσκευάσματα (π.χ. κουλουράκια, κριτσίνια, τυρόπιτες)

4. Αναψυκτικά

5. Αλκοόλ

6. Πολύ ψωμί

7. Τηγανιτά

8. Λιπαρές κρέμες/ σάλτσες

9. Φαγητά τύπου delivery

Και bonus:

10. Ακινησία

Εάν βγάλετε τις παραπάνω τροφές από το καθημερινό σας διαιτολόγιο και βάλετε την άσκηση στην ζωή σας (έστω ένα απλό περπάτημα) σίγουρα θα χάσετε τα περιττά κιλά, θα έχετε περισσότερη ενέργεια, υγεία και ευεξία. Αυτό που χρειάζεται στην απώλεια βάρους είναι απλά υπομονή, επιμονή και … κοινή λογική!

Ηρώ Κόττικα

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

University of Nottingham Medical School

Κανακάρη 124, Πάτρα

2610 226 002

www.dietpatras.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά