Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Χριστιανική ομάδα"... προσφέρει μέσω Facebook έως 900.000 ευρώ!

Πάτρα: "Χριστιανική ομάδα"... ...

Για απάτη κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ.

Ένα καλά στημένο κόλπο προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους χρήστες του Facebook έχουν θέσει σε εφαρμογή το τελευταίο διάστημα επιτήδειοι οι οποίοι ισχυρίζονται ότι είναι μέλη «χριστιανικής ομάδας» η οποία προσφέρει δάνεια έως και 900.000 ευρώ. Αρκετοί Πατρινοί δέχθηκαν αιτήματα φιλίας από, κατά τα φαινόμενα, σοβαρούς ανθρώπους που στο προφίλ του ανεβάζουν φωτογραφίες σε εκκλησίες, χριστιανικές κοινότητες και ιερείς ανά τον κόσμο.

Στην συνέχεια βομβαρδίζονται με μηνύματα τα οποία τους κοινοποιούνται στις σελίδες στους για δήθεν προσφορά δανείων. Το σενάριο προσεγμένο προκειμένου να τους εμπιστευτούν τα υποψήφια θύματα και να «τσιμπήσουν». Μεταξύ άλλων τους αναφέρουν ότι δίνουν δάνεια σε πολύ σοβαρούς και ειλικρινείς ανθρώπους για να κάνουν πράξη το έργο των ονείρων τους, να ξεκινήσουν μια νέα δραστηριότητα, να πληρώσουν ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο.

Η «χριστιανική ομάδα» που αναλαμβάνει αυτού του τύπου τις αγαθοεργίες δηλώνει έτοιμη να εξυπηρετήσει όσους ενδιαφέρονται με δυνατότητα από 5.000 έως 900.000 ευρώ με επιτόκιο 3%. Στο μήνυμα παραθέτουν και του σχετικό email στο οποίο μπορούν να επικοινωνούν οι μελλοντικοί δανειολήπτες. Το μήνυμα δε καταλήγει με μια ευχή: «Ο Θεός να σε ευλογεί»…

Μετά από καταγγελίες πολιτών που δέχθηκε το thebest.gr επικοινώνησε με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία έδειξε ενημερωμένη για τα περιστατικά. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για κλασική περίπτωση απάτης, οι εμπνευστές της οποίας ως σκοπό τους έχουν, με διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, να μπλέξουν τον υποψήφιο δανειολήπτη και να του αποσπάσουν χρήματα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κομπίνα είναι Νιγηριανής προσέλευσης. Κατά καιρούς οι απατεώνες δημιουργούν ψεύτικα προφίλ με τα χαρακτηριστικά καλών κι ευσεβών Χριστιανών, που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Κάνουν αφειδώς αιτήματα φιλίας και όταν κάποιος το κάνει αποδεκτό, γίνεται αποδέκτης των σχετικών μηνυμάτων με τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν.

Επειδή παρακολουθούνται από την Αστυνομία, συχνά-πυκνά, διαγράφουν τα προφίλ που έχουν δημιουργήσει κι έτσι αν σε λίγες ημέρες δεν έχετε ανταποκριθεί στην προσφορά τους, εξαφανίζονται οι αναρτήσεις αλλά και οι λογαριασμοί από τους οποίους στέλνουν τα μηνύματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. εφιστά την προσοχή των πολιτών και καλεί όποιον θεωρεί ότι έπεσε θύμα δικτυακής απάτης να τηλεφωνεί αμέσως στο 11188.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις