Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πενήντα Πατρινοί ταξίδεψαν στη Δήλο για την "Ήρα" του Θ. Αμπαζή - Πήρε μέρος & η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων

Πενήντα Πατρινοί ταξίδεψαν στη Δήλο για ...

Οι Φίλοι της Ορχήστρας ζητούν να παρουσιαστεί η παράσταση στην Πάτρα & αλλού

Οι Φίλοι της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης" του Δήμου Πατρέων που έχουν και σελίδα στο facebook, με ανάρτηση τους σχετικά με την επιτυχή παρουσίαση της όπερας «Ήρα» του Θοδωρή Αμπαζή στον ειδυλλιακό αρχαιολογικό χώρο της νήσου Δήλος, αναφέρουν πως το Φως της παράστασης φώτισε ακόμη περισσότερο το πιο φωτεινό νησί του πλανήτη!

Στο μεταξύ το Δ.Σ. του Συλλόγου των Φίλων σε έκτακτη ιστορική συνεδρίασή του στις 7 Οκτώβρη 2018 στη Δήλο, αμέσως μετά το τέλος της παράστασης όπερας «Ήρα» του Θοδωρή Αμπαζή, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

Συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους πραγματικά κορυφαίους συντελεστές της συγκλονιστικής παράστασης με την μοναδική της καλλιτεχνική αρτιότητα ,σε παγκόσμια πρώτη!

Συγχαίρει όλα τα μέλη της κορυφαίας μας Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», που τιμά και προβάλλει την Πάτρα και τον Πολιτισμό της και μας κάνει συνεχώς υπερήφανους!

Πρόκειται για μια μεγάλη και ιστορική φάση της Ορχήστρας που συμπλήρωσε εφέτος 33 χρόνια αδιάλειπτης και ανοδικής καλλιτεχνικής πορείας.

Εκφράζουμε την ελπίδα ότι η μοναδική αυτή παράσταση που την παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές , ανάμεσα τους και περίπου 50 Πατρινοί, θα βρεθούν οι τρόποι για να παρουσιαστεί και στην Πάτρα και σε αρκετά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό.

Θερμά συγχαρητήρια και στους διοργανωτές και σε όσους συνέβαλαν στην τεράστια αυτή παραγωγή! Οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να κάνουν θαύματα!

*Σε κείμενο του cnn.gr αναφέρεται πως η περιπέτεια του Θοδωρή Αμπαζή, του πολυβραβευμένου αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που ανέβασε σε παγκόσμια πρεμιέρα την όπερα του "Ήρα" στη γεμάτη συμβολισμούς Δήλο της Μυκόνου ξεκίνησε ενάμιση περίπου χρόνο πριν. Το εγχείρημα του, η νέα αυτή μονόπρακτη όπερα του σε λιμπρέτο Έλσας Ανδριανού παρουσιάστηκε στις 6 και 7 Οκτωβρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου, το αντικρινό νησί στην Μύκονο, σε ένα αναπάντεχα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός που στόχο είχε να γεφυρώσει τον αρχαίο πολιτισμό και τη σύγχρονη τέχνης μέσα από τη λυρικότητα που τόσο έχουμε ανάγκη σε δύσκολους καιρούς.

Στην παράσταση που ανέβηκε λίγο πριν ο ήλιος αποχαιρετήσει το νησί των Κυκλάδων, πήραν μέρος η Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος), ο Μανώλης Μαυροματάκης (ηθοποιός) και η Αφροδίτη Πατουλίδου (υψίφωνος) συμπράττοντας με την 30μελή Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων σε καλλιτεχνική διεύθυνση Βάγιας Ζεππάτου και τους σπουδαίους σολίστες Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), Μιχάλη Καλκάνη (κοντραμπάσο) και Ιάκωβο Παυλόπουλο (κρουστά), υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Αναστάσιου Συμεωνίδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight