Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η αναμέτρηση με την σκιά μας

Η αναμέτρηση με την σκιά μας

Του Χαράλαμπου Μπονάνου

Είμαστε κοντά σε εκλογικές αναμετρήσεις , που θα κλιθεί ο πολίτης να εκλέξει τους αντιπροσώπους του σε πολλά επίπεδα της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης 
Πολλοί επιχειρηματολογούν για προγράμματα , που μεταξύ μας κρατούν μέχρι το βράδυ των εκλογών και μετά η εφαρμογή τους πηγαίνει όπου πηγαίνουν και τα άκυρα ψηφοδέλτια.


Άλλοι πάλι περιμένουν να έρθει η γραμμή , αριστερά η δεξιά για να πάρουν τις αποφάσεις τους , σε εκλογές όχι εθνικές αλλά τοπικές περιφερειακές που κατά την γνώμη μου η βαρύτητα πρέπει να δοθεί στην μεγάλη δύναμη που μας δίνει το προνόμιο της επιλογής του πολίτη μέσω της σταυροδοσίας.


Στις τοπικές μας κοινωνίες δεν μπορούμε να περιμένουμε την επιφοίτηση του αγ πνεύματος ούτε την άνωθεν εντολή
Όλοι γνωριζόμαστε , ο καθένας έχει κάποια διαδρομή στην δημόσια εκφορά του λόγου και μια πορεία που η κοινωνία είναι έτοιμη και ώριμη να επιδοκιμάζει η να αποδοκιμάσει . Ας ξεδιπλωθούν λοιπόν οι φιλοδοξίες και ας αναμετρηθεί ο καθένας με την σκιά του με το αποτύπωμα του.
Εκεί πρέπει να εστιάσει ο ψηφοφόρος να μην αμβλυνθεί η κρίση του από τις εικόνες τυχάρπαστων ευκαιριακών και αστοιχείωτων μωροφιλοδοξων που βάζουν τον πήχη παραπάνω από το μπόι τους.


Ας αναρωτηθεί ο καθένας μας ποιος είναι αυτός που θέλει να μας αντιπροσωπεύσει 
Τι διαδρομή είχε , τι έχει κάνει στον κοινωνικό του βίο  , στον επαγγελματικό του τομέα
Δεν μπορεί ο δημόσιος βίος να υποφέρει από ανθρώπους που έχουν άμετρες φιλοδοξίες , σύνδρομο αυτοπροβολής χωρίς περιεχόμενο 
Αυτός που προβάλει για δημόσιο αξίωμα έχει διοικήσει ποτέ περίπτερο και αν ναι ποσό καλά τα πήγε 
Η εντιμότητα του είναι ταυτοποιημένη ή ο πειρασμός του δημοσίου χρήματος τον προκαλεί.
Επιτέλους αυτή την φορά ας αναμετρηθούμε όλοι με την σκιά μας και ας σκεφτούμε ότι η κάλπη η ελληνική υποφέρει από ανθρώπους που είναι κενά κουστούμια
Τώρα είναι η ώρα όλοι να πάρουμε την σωστή θέση στην πλευρά του δημοκρατικού μας πολιτισμού να συμβάλουμε στην ορθή επιλογή , να ανοίξουμε τον δρόμο σε εκείνους που διστάζουν  γιατί έχουν την σεμνότητα της αυτογνωσίας.
Ας παραμερίσουν οι φιλάρεσκοι της κάμερας που δεν αντέχουν ούτε σε δυο ερωτήσεις επιπέδου γυμνασιακής παιδείας. Χρέος μας είναι να τιμήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες επιλέγοντας τους άριστους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις