Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα σήμερα από το 13ο Γυμνάσιο Πάτρας για τους πρόσφυγες

Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες στην...

Στο πλαίσιο του Erasmus+

Το 13ο Γυμνάσιο Πάτρας υποδέχεται την προσεχή εβδομάδα 15- 19 Οκτωβρίου 2018, εκπαιδευτικούς και μαθητές από 5 Ευρωπαϊκές χώρες, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Erasmus+ με θέμα: «Μια εμπειρία με και για τους πρόσφυγες» που υλοποιεί από την περασμένη σχολική χρονιά.

Η εβδομάδα φιλοξενίας είναι πλούσια σε δράσεις, με σημαντικότερες:

•             Τη διαδραστική συνάντηση με τη συμμετοχή ελλήνων και ξένων μαθητών και μαθητριών της σύμπραξης και ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που φιλοξενούνται στη Στέγη PLUS (+) της PRAKSIS, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου και Τσαμαδού 38 (έξω από το Κέντρο Ημέρας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της PRAKSIS).

•             Την ανοιχτή στους πολίτες της Πάτρας, εκδήλωση- συζήτηση για την προσφυγική πραγματικότητα στην Ελλάδα την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. στην Αγορά Αργύρη (Αγ. Ανδρέου 12- Πάτρα)

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος και θα καταθέσουν τις απόψεις και τον προβληματισμό τους σχετικά με την ελληνική προσφυγική πραγματικότητα οι καλεσμένοι: Αγγελόπουλος Γεώργιος (Υπεύθυνος Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μυρσίνης Ηλείας), Γιακουμής Τάσος (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας), Διαμαντοπούλου Αλεξάνδρα (Συντονίστρια Εκπαίδευσης Κέντρων/δομών Φιλοξενίας Προσφύγων Περιφ. Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας), Νικολακοπούλου Ελισάβετ (Δικηγόρος Κέντρου Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της PRAKSIS), Παπαγεωργίου Νικόλαος (Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών Πάτρας) και Τουλγαρίδης Θεόδωρος (Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων).

*Για εκτενέστερες  πληροφορίες αυτής της σημαντικής  πρωτοβουλίας και δράσης των εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για το πρόγραμμα και στη διεύθυνση

https://refugexperience.weebly.com/

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις