Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται

Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται

Της Σοφίας Μορώνη

Στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+ την 1η Νοεμβρίου έκανε πρεμιέρα το έργο του Ρομπέρ Τομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται».

Οκτώ γυναίκες «παγιδευμένες» που επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες και απρόσμενες αποκαλύψεις ένοχων μυστικών. Πρόκειται για το γνωστό είδος που προσιδιάζει σε αστυνομικό μυστήριο και ταυτόχρονα κάνει μια νατουραλιστικού τύπου αποδόμηση του  αστικού καθωσπρεπισμού  και της δήθεν καλής κοινωνίας. Με τη φόρμα του «θεάτρου εν θεάτρω» και στοιχεία μαύρης κωμωδίας η πλοκή επιφυλάσσει απ΄ την αρχή ως το τέλος, συνεχώς και μόνο, απρόοπτα.

 

Ο Μ. Νίκας σκηνοθετεί την παράσταση με νεύρο, ρυθμό και παλμό  καθοδηγώντας  τις οκτώ κυρίες, Μαρία Αγουρίδη, Λαμπρινή Ζώτου  Δήμητρα Καποπούλου, Όλγα Καραμπέρη, Νάντια Κωνσταντινίδη, Μυρσίνη Λιώλιου, Λίλα Μιαούλη, Τζούλια Ροδοπούλου, να πλάσουν υποκριτικά οκτώ ξεχωριστούς χαρακτήρες.

 

Εύστοχη η διανομή, καλές ερμηνείες από τις  οκτώ κυρίες, -κάποια μεμονωμένη, ελάχιστη, μη ξεκάθαρη άρθρωση και αμηχανία είναι σχεδόν αμελητέα, μέσα στο γενικότερο κλίμα. Σημαντική η συμβολή της Λίλας Μιαούλη (κίνηση).

 

Η μουσική επιμέλεια του Μίλτου Νίκα και οι φωτισμοί του Νίκου Σωτηρόπουλου εντάσσονται στο ύφος του έργου και ενισχύουν το κλίμα της παράστασης. Η Μαρία Βασιλάκη επιμελείται το ωραίο σκηνικό εποχής και τα  φινετσάτα κοστούμια των κυριών ώστε να ταιριάζουν,-τα κοστούμια-, στις ίδιες πρώτα αλλά και στις ηρωίδες που ενσαρκώνουν.

 

Θεωρούμε ότι ο κ. Νίκας έχει κάνει μια καλή ανάγνωση του έργου και με τους υπόλοιπους συντελεστές, έχει στήσει μια διασκεδαστική  και ανάλαφρη παράσταση.

Σοφία Μορώνη

Θεατρολόγος- Φιλόλογος

Κριτικός θεάτρου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις