Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στις 29 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα το «The Happy Prince – Ευτυχισμένος Όσκαρ»

Στις 29 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα στην Ελ...

Σκηνπθετεί & πρωταγωνιστεί ο Ρούπερτ Έβερετ

O πανύψηλος 59χρονος Βρετανός σταρ Ρούπερτ Έβερετ του «Γάμου του καλύτερου μου φίλου» με την Τζούλια Ρόμπερτς και του «The Next Best Thing» με την Μαντόνα, είναι ο σκηνοθέτης της ταινίας «The Happy Prince – Ευτυχισμένος Όσκαρ» για τον Όσκαρ Ουάιλντ.

Η ταινία που συμπεριλήφθηκε και στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, θα βγει στις Ελληνικές αίθουσες από την εταιρεία Filmtrade στις 29 Νοεμβρίου 2018. Όπως έγραψε η εφημερίδα The Guardian, «ο Ρούπερτ Έβερετ ως Όσκαρ Ουάιλντ είναι καταπληκτικός. Είναι γεννημένος για αυτόν τον ρόλο. Μία δυνατή παραβολή πάθους και εξιλέωσης».

ΣΥΝΟΨΗ

Σε ένα φτηνό ξενοδοχείο στο Παρίσι, ο Όσκαρ Ουάϊλντ (Rupert Everett) περνά τις τελευταίες στιγμές της ζωής του και οι εικόνες του παρελθόντος ζωντανεύουν και τον μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Κάποτε υπήρξε ο διασημότερος άνθρωπος στο Λονδίνο, ένας καλλιτέχνης που «σταυρώθηκε» από μια κοινωνία που αρχικά τον λάτρευε. Ήταν εκείνος ο εραστής που οδηγήθηκε στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά συνέχιζε μια καταστροφικη πορεία ως τα τελευταία κεφάλαια της ζωής του.

Υπό το πρίσμα του θανάτου ο Όσκαρ αναστοχάζεται την αποτυχημένη προσπάθειά του να συμφιλιωθεί με την γυναίκα του Κόνστανς (Emily Watson), την αναζωπύρωση της ολέθριας ερωτικής σχέσης του με τον Λόρδο Άλφρεντ Ντάγκλας (Colin Morgan) και τον γεμάτο ζεστασιά και αφοσίωση Ρόμπυ Ρος (Edwin Thomas), ο οποίος μάταια προσπάθησε να τον σώσει από τον εαυτό του.

Από την Διέππη στην Νορμανδία, την Νάπολη και το Παρίσι, η ελευθερία για τον Όσκαρ Ουάιλντ είναι άπιαστο όνειρο κι εκείνος είναι πια ένας απένταρος αλήτης, παραγκωνισμένος από τους παλιούς γνωστούς του και αγαπημένος μιας παράξενης ομάδας παρανόμων και περιθωριακών, στους οποίους αφηγείται ιστορίες του παρελθόντος με το ασύγκριτο και ακούραστο πνεύμα του.

Στην ταινία παίζει και ο 58χρονος Βρετανός σταρ Κόλιν Φερθ.

Το φιλμ συγκεντρώνει στο metacritic ποσοστό κοντά στο 65% και 70% στο rotten tomatoes. To «The Happy Prince» είχε κάνει την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ ανεξάρτητου κινηματογράφου του Sundance τον περασμένο Ιανουάριο ενώ παίχθηκε και στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και στο BFI Flare: London LGBT Film Festival του 2018.

Όπως έγραψε το περιοδικό Entertainment Weekly, ο Έβερετ δούλεψε για τη συγκεκριμένα ταινία – προσωπικό του στοίχημα για σχεδόν δέκα χρόνια απορρίπτοντας μάλιστα άλλες κινηματογραφικές προτάσεις. Ο βίος και οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ο σπουδαίος συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ αποκαλύπτοντας τη ομοφυλοφιλία του σ’ έναν εχθρικό κόσμο, μοιάζει και με την αντιμετώπιση των γκέι καλλιτεχνών, άφησε να εννοηθεί ο συμπαθής Ρούπερτ Έβερετ.

Η ταινία πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Διάρκεια: 105 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture