Πολιτική

»

Ο εθνικός σχεδιασμός για τις συνδυασμένες μεταφορές έχει & την υποστήριξη της επιστήμης και της έρευνας

08/11/2018 21:58

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας την Τετάρτη 7/11/2018 με θέμα την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες στον τομέα των Μεταφορών και οι επιπτώσεις τους στην οικονομία και την απασχόληση σε Ελλάδα και Ευρώπη (με προσκεκλημένο τον Δρ. Ε. Μπεκιάρη Διευθυντή Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών - ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ, τοποθετήθηκε σχετικά με τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης στο θέμα των συνδυασμένων μεταφορών και την συμβολή της τεχνολογίας και της έρευνας στην ανάπτυξη του τομέα αυτού.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής εστίασε στην υλοποίηση του σχεδιασμού δημιουργίας δικτύου εμπορευματικών κέντρων, ο οποίος ξεκίνησε με  την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Θριάσιο πεδίο την προηγούμενη εβδομάδα και συνεχίζει με τη δημιουργία κέντρων σε Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη,  Λάρισα και  Πάτρα. Η σύνδεση των κέντρων αυτών με τον σιδηρόδρομο, το οδικό και θαλάσσιο δίκτυο ενισχύουν τη  θέση της χώρας μας, τοποθετώντας τη σε μια σημαντική  θέση στον παγκόσμιο χάρτη των μεταφορών.

Επιπλέον, ο βουλευτής εκτίμησε ότι με τη σημαντική συμβολή και την υποστήριξη από πλευράς της τεχνολογίας και της έρευνας η χώρα μας μπορεί να καταστεί κέντρο Logistics όπου η Ανατολή και η Άπω Ανατολή μπορούν να συνδεθούν με την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Σπαρτινού, ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναδείχτηκε από τους ομιλητές και από τους εκπροσώπους του Ινστιτούτου, το οποίο ασχολείται ενεργά και με μεγάλη επιτυχία στο θέμα της τεχνολογικής ανάπτυξης των μεταφορών, ότι η στρατηγική του εθνικού σχεδιασμού δικτύων μεταφορών έχει την σοβαρή υποστήριξη από πλευράς επιστήμης και έρευνας.