Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Τραχήλη: Ζημιές για πολλούς παραγωγούς λαδιού στη Δυτική Αχαΐα

Α. Τραχήλη: Ζημιές για πολλούς  παραγωγο...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Την ανάγκη στήριξης των ελαιοπαραγωγών της Δυτικής Αχαΐας, πολλοί απ’ τους οποίους βλέπουν τη φετινή σοδειά τους να πηγαίνει χαμένη, επεσήμανε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, σε συνάντηση που είχε με παραγωγούς της περιοχής, στην Πάτρα.

«Είναι γεγονός ότι φέτος οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν την παραγωγή. Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία κατέληξαν στην εμφάνιση δάκου με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές πολλές απ’ τις καλλιέργειες», σημείωσε η κ. Τραχήλη. Επισημαίνοντας, ακόμα, ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρέπει να σταθούν κοντά στους παραγωγούς και να δρομολογήσουν διαδικασίες ώστε η απώλεια στο εισόδημα τους ν’ αντισταθμιστεί.

«Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, το ξέρουμε από πρώτο χέρι εδώ στην Αχαΐα, δοκιμάζονται πολύπλευρα. Η υπερφορολόγηση, οι αυξημένες τιμές των εφοδίων, το εν γένει υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στις οποίες διαθέτουν τα προϊόντα τους εξαιτίας του τρόπου που είναι διαρθρωμένη η αγορά, οι συχνές καταστροφές εξαιτίας καιρικών φαινομένων, όλα μαζί δείχνουν πόσο δεινή είναι η θέση τους. Με αποτέλεσμα, πολύ συχνά, οι κόποι τους να μην ανταμείβονται», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις