Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ιστορία του μικρού Ανδρέα που άφησε πίσω του "Το χαμόγελο του παιδιού" -23 χρόνια από το όραμά του - ΒΙΝΤΕΟ

Η ιστορία του μικρού Ανδρέα που άφησε πί...

"Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο"

Είκοσιτρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα  που ο 10χρονος Ανδρέας Γιαννόπουλος έγραψε το ημερολόγιο του με όραμα: Το Χαμόγελο κάθε Παιδιού!

Φτάνει μία καταγγελία για να σωθεί ένα παιδί; 144 καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών στην Πάτρα, έγιναν πέρυσι στο "Χαμόγελο του Παιδιού"

Τα λόγια του 10χρονου Ανδρέα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ και «ζωντανά», μέσα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που εδώ και 23 χρόνια δραστηριοποιείται με στόχο την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, όχι στη θεωρία, αλλά στην πράξη.

Τα λόγια του 10χρονου Ανδρέα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ

 

 

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

Ο μικρός Ανδρέας πάλεψε γενναία με την αρρώστια του μέχρι το τέλος. Κατάφερε να συγκινήσει την Ελλάδα όταν μαζί με τον πατέρα του- και έχοντας αφόρητους πόνους  που αντιμετώπισε με ενέσεις μορφίνης- εμφανίστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για να πετύχει τον στόχο του!

Για να έχουν όλα τα παιδιά ένα τεράστιο χαμόγελο.

Μάλιστα από το χαρακτηριστικό χαμόγελο που έδειξε προέκυψε το έμβλημα του Συλλόγου.

Δείτε την εκπομπή:

 

Καθημερινά, πανελλαδικά, 24ώρες τη μέρα δίπλα σε Παιδιά θύματα κάθε μορφής Βίας, Παιδιά θύματα Εξαφάνισης, Παιδιά με προβλήματα Υγείας, Παιδιά που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση Φτώχειας.

 

23 χρόνια δράσης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 από τον 10χρονο Ανδρέα Γιαννόπουλο, ο οποίος λίγο πριν φύγει από τη ζωή εξέφρασε στο ημερολόγιό του την επιθυμία να δημιουργηθεί ένας σύλλογος για να έχουν όλα τα παιδιά όσα ο ίδιος είχε απλόχερα: αγάπη, στοργή, ενδιαφέρον, σεβασμό.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στελεχώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό με την πολύτιμη υποστήριξη εθελοντών, ενώ στηρίζεται στους πολίτες και τις εταιρείες, οι οποίοι εμπιστευόμενοι το έργο του, το στηρίζουν έμπρακτα μέσω δωρεών και χορηγιών. Τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία και δημοσιοποιούνται, ελέγχονται από το Διεθνές Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Ernst and Young.

Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την έναρξή του θέσπισε το Βραβείο «Ανδρέας Γιαννόπουλος» που αποτελεί την ύψιστη τιμή που απονέμει σε όσους μέσα από την καθημερινή τους δράση παρέχουν ακούραστα τις υπηρεσίες τους σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη. Το Βραβείο απονέμεται σε όλους αυτούς που σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο καθημερινά υπερασπίζονται και προωθούν το Όραμα του 10χρονου Ανδρέα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εισέρχεται στην 3η δεκαετία του, έχει όμως πάντα και για πάντα την ψυχή ενός 10χρονου αγοριού που πιστεύει ότι ΟΛΑ είναι δυνατά και ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 130 δρομείς θα τρέξουν στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, τιμώντας τη μνήμη του 10χρονου Ανδρέα, μεταφέροντας το μήνυμά του για το Χαμόγελο κάθε παιδιού! Εργαζόμενοι, εθελοντές, υποστηρικτές και φίλοι θα δώσουν το παρόν για τον Ανδρέα και «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Για τον Ανδρέα που αγαπούσε τον αθλητισμό, κερδίζοντας βραβεία, προσφέροντας δύναμη και Χαμόγελα στους γύρω του!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις