Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Έργα και ημέρες των Υπηρεσιών του Δήμου

Έργα και ημέρες των Υπηρεσιών του Δήμου

Του Χρήστου Κορδά - Αντιδημάρχου Αρχιτεκτονικού Έργου, Καθαριότητας και Έργων Υποδομής

Ήταν κάτι το μοναδικό αυτή η εκδήλωση που έγινε στην Αγορά Αργύρη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Ήταν μια ιδέα του κ. Δημάρχου που ίσως να γίνεται κάτι τέτοιο πρώτη φορά στην Ελλάδα τόσο ολοκληρωμένα και δημόσια η παρουσίαση της δραστηριότητας, της εργασίας και των έργων των διαφόρων Υπηρεσιών του Δήμου μας. Δηλαδή το τι πραγματοποιήθηκε, τί είναι έτοιμο και ώριμο ή σχεδιάζεται να γίνει, τα επόμενα 2-3 χρόνια παρουσιάστηκε και εκτέθηκε από τις ίδιες τις Υπηρεσίες με ευθύνη των Διευθύνσεων. Η ποιότητά  φανερώνει το μέγεθος της δουλειάς που έγινε για την πραγματοποίησή της.

Το περιεχόμενο της αποδεικνύει τα θετικότατα αποτελέσματα που βιώνουμε σήμερα και ακόμα περισσότερο θα φανούν στο άμεσο μέλλον. Τα έργα ή παροχή υπηρεσιών γίνονται με υπεύθυνη και δημιουργική εργασία διανοητική και χειρωνακτική. Με οργάνωση και επιμέλεια, με προγραμματισμό και αφοσίωση. Με πίστη και ενθουσιασμό. Με αγωνία και κούραση. Με μεράκι , με τέχνη και γνώση.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε άμεσα με εκλεκτούς εργαζόμενους, με ανθρώπους που δουλεύουν συνειδητά ακόμα και με πάθος.  Είμαστε ευχαριστημένοι διότι κατανοείται από όλο και περισσότερους η αξία της προσφοράς στην Πόλη, στις γειτονιές, στο κέντρο, στα χωριά, στους λαϊκούς ανθρώπους που τα « φέρνουν» δύσκολα πέρα. Οι άνθρωποι του Δήμου διαισθάνονται όλο και πιο πολύ ότι αυτοί είναι οι δημιουργοί ,οι πλάστες των νέων καιρών που πρέπει να έρθουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Που χαίρονται για την συμμετοχή τους σε κάτι πολύ μεγαλύτερο.

Που χαίρονται σχεδιάζοντας, κατασκευάζοντας και λειτουργώντας πάρκα, δρόμους, σχολεία, παιδικές χαρές, κατασκηνώσεις, κτίρια Πολιτισμού, Αθλητισμού και άλλα. Ως Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να συμβάλλουμε όλο και πιο πολύ στο να απελευθερώνεται το πριν καταπιεσμένο δυναμικό των υπηρεσιών μας. Τώρα  στο Δήμο τα πολλά τα κάνουμε με τις δικές μας δυνάμεις.

Δεν λειτουργούμε με «παρασυμβούλους», δεν κάνουμε κρυφές συμφωνίες ,δεν έχουμε δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Δεν αποσκοπούμε σε εξυπηρέτηση μεγάλων και μικρότερων ιδιοτελών συμφερόντων. Πιστεύουμε ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Δηλαδή να ανακουφίσουμε τον πόνο του ανέργου, του χαμηλά αμειβόμενου , αυτού που δεν έχει ρεύμα και προσπαθεί να σώσει το σπίτι του από τις Τράπεζες. Προπάντων θέλουμε να είμαστε ένα μετερίζι αγώνα. Δεν ξεχνάμε ότι η Πόλη μας πέραν των έργων που παρουσιάστηκαν και έχουν σχεδιαστεί έχει τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές. Έχουμε συνείδηση της ύπαρξης πολλαπλάσιων αναγκών για έργα και υπηρεσίες. Γι’ αυτό διεκδικούμε από την Κυβέρνηση αυτό που μας ανήκει.

Είναι σπουδαίος άθλος που είμαστε έτοιμοι για έργα ύψους 100 εκ. ευρώ που επιπρόσθετα μαζί με τα διεκδικούμενα κονδύλια για  έργα διαχείρισης των απορριμμάτων, ύδρευσης, αποχέτευσης της ΔΕΥΑΠ, προμήθειες διαφόρων οργανισμών φθάνουν τα 200 εκατ.! Αποδίδουμε κάθε έπαινο στις υπηρεσίες μας αφού χωρίς αυτές όπως λέμε «γρανάζι δεν γυρνά».

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι έχουμε ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες εφόσον είμαστε ενωμένοι και προσηλωμένοι στην πεποίθηση ότι από κοινού υπηρετούμε τον Πατραϊκό Λαό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις