Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Θόδωρος Γράμψας στην Πάτρα με το εμβληματικό έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα»

Ο Θόδωρος Γράμψας στην Πάτρα με το εμβλη...

Στο Λιθογραφείον στις 16 & 17 Νοεμβρίου 2018

Το θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα δεν σταματά να μας εκπλήσσει φέτος. Για δύο βραδιές, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και το Σάββατο 17/11/2018 στις 21.30 θα φιλοξενήσει το έργο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάϋντε από το Θέατρο Τέχνης και την Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού Θόδωρου Γράμψα, ο οποίος και παίζει. Ο Θόδωρος Γράμψας αγαπά ιδιαίτερα την πόλη, έχει συνεργαστεί κατά το παρελθόν με το εδώ ΔΗΠΕΘΕ και είναι και εκ των στενών συνεργατών του Κώστα Καζάκου, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Η Δεσποινίς Μαργαρίτα είναι μια σύνθετη και ενδιαφέρουσα θεατρικά προσωπικότητα. Διδάσκει και εκπαιδεύει τα παιδιά, με αυταρχικό και βίαιο τρόπο, για να ενταχθούν στο κοινωνικό σύστημα. Συγχρόνως όμως, ειρωνεύεται κι απαξιώνει το σύστημα που η ίδια εκπροσωπεί. Η Δεσποινίς Μαργαρίτα, υποτιμά, λοιδορεί, τιμωρεί και εκφοβίζει τους μαθητές της, τα παιδιά της έκτης δημοτικού, που συγχρόνως τα αγαπά. Γιατί ουσιαστικά αγαπάει τον εαυτό της, όταν ήταν κι εκείνη παιδί “...γιατί και η Δεσποινίς Μαργαρίτα ήταν άνθρωπος...” όπως λέει και η ίδια.

Ένα εμβληματικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, το οποίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας.

Ο μονόλογός της είναι ένα μάθημα πολιτικό. Ένα σχόλιο πάνω στην εξουσία. Έχει ανέβει σε περισσότερες από τριάντα χώρες. Στην Ελλάδα το έργο ανέβηκε για 1η φορά το 1975 σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη και την αξέχαστη Έλλη Λαμπέτη στον ομώνυμο ρόλο.

Μετάφραση: Κώστας Ταχτσής

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Θόδωρος Γράμψας

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δανάη Χριστοδούλου

Στο ρόλο της Δεσποινίδος Μαργαρίτας ο Θόδωρος Γράμψας

Συμμετέχει η Στέλλα Τραγούδα.

*Τιμή εισιτηρίων: 12€ γενική είσοδος, 8€ μειωμένο (φοιτητικά & ανέργων)

Τηλέφωνο για περισσότερες πληροφορίες - κρατήσεις: 2610328394, 6939835990.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture