Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε εκδήλωση με ομιλητή τον Γαβρόγλου – Δεν έγινε η ομιλία του υπουργού

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια σε εκδήλωση με ομ...

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την Αστυνομία πως επιτέθηκε σε μαθητές

Ακυρώθηκε ενημερωτική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το απόγευμα στο 2ο Λύκειο Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και θέμα το νέο εξεταστικό σύστημα, που αφορά τους μαθητές της Α΄ και Β΄Λυκείου για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.  Στην περιοχή γύρω από το σχολείο προκλήθηκε ένταση, όταν μέλη μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων, αλλά και σύλλογοι εκπαιδευτικών και γονέων, μέσω της οδού Ρόζας Ιμβριώτη προσπάθησαν να μεταβούν στο Λύκειο για να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική του υπουργείου.

Στο σημείο υπήρχαν δυνάμεις της αστυνομίας που δεν τους επέτρεπαν την πρόσβαση και όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να περάσουν οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και βομβίδες κρότου – λάμψης. Η ένταση αργότερα εκτονώθηκε όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να ματαιωθεί η εκδήλωση.

«Καλέσαμε σήμερα τον κ. Γαβρόγλου, στο Β’ Λύκειο Συκεών, όπου είχαμε καλέσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό από τα τέσσερα Γυμνάσια και τα τρία Λύκεια των Συκεών με σκοπό να μας ενημερώσει, αλλά και να ενημερωθεί ο ίδιος για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας σχετικά με το νέο νομοσχέδιο, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου ΓΕΛ Συκεών, Πέτρος Συριόπουλος. «Δυστυχώς οι συνθήκες που επικράτησαν, από τη μια πλευρά με ΜΑΤ και ακραίες οργανώσεις από την άλλη, δεν ξέρω τί ακριβώς συνέβη, δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή της εκδήλωσης» τόνισε ο κ. Συριόπουλος. «Αγαπάμε το σχολείο. Διοργανώσαμε την εκδήλωση μόνον για τους γονείς και τους μαθητές» ξεκαθάρισε ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Συκεών, Πούλιος Πουλιόπουλος.

Από την πλευρά των όσων διαμαρτύρονταν, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς δήλωσε: «Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε στον υπουργό. Η προσπάθεια να γίνει μία συζήτηση μεταξύ τους στο τέλος ματαιώθηκε με ευθύνη και των διοργανωτών».

«Έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από την Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και άλλες ΕΛΜΕ γιατί τη στιγμή που ο υπουργός ήρθε να μιλήσει σε κάποιους γονείς για το Νέο Λύκειο, χιλιάδες εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία», δήλωσε η πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Δάσιου.

Τέλος, αρκετά πιο μακριά από το σχολείο είχε συγκεντρωθεί μία ομάδα μελών της Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την "απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης στη Θεσσαλονίκη, απέναντι σε ανήλικους μαθητές, σε εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών, που ήθελαν απλά να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους και όχι να ματαιώσουν την εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας".

"Η κυβέρνηση επιστρατεύει τον αυταρχισμό γιατί η πολιτική της είναι αντιλαϊκή. 'Αλλωστε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιλέγει να συνδιαλέγεται "κεκλεισμένων των θυρών" μόνο με αυτούς που υποστηρίζουν τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της" σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος, καταλήγοντας "το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να παλέψουν ενάντια στο αντιδραστικό σχέδιο της κυβέρνησης για το Λύκειο και για μια Παιδεία που να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες τους".

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις