Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Εκδήλωση για τα ντοκιμαντέρ του Γ. Μουτεβελλή

Πάτρα: Εκδήλωση για τα ντοκιμαντέρ του Γ...

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.30 το απόγευμα, από τον κύκλο «Μαγναύρα» για τον ευρύτερο ελληνικό πολιτισμό διοργανώνεται εκδήλωση προβολής των ντοκιμαντέρ «Στο Μέγα Ρεύμα του Βοσπόρου» & «Το Εθνικό Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου» του Γ. Μουτεβελλή.

Στο πρώτο ντοκιμαντέρ αντιπαραβάλλεται η σημερινή πραγματικότητα του Αρναούτκιοϊ με τη ζωή των νεαρών Μεγαρευμιωτών της δεκαετίας του '60, οι οποίοι με την πολύπλευρη, δημιουργική δραστηριότητά τους και τον σεβασμό στις παραδόσεις του Γένους κρατούσαν ζωντανή την Ομογένεια στο Βοσπορινό αυτό προάστιο των έντονων αντιθέσεων.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στο «Καμάρι του Γένους», το ιστορικό ίδρυμα της Ρωμιοσύνης. Αφηγείται την πολύχρονη και πολύπαθη διαδρομή του μεγαλοπρεπούς κτηρίου, ιδιοκτησίας με σουλτανικό φιρμάνι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Μέσα από την πολυτάραχη περιπέτεια του μεγαλύτερου, ακόμα και σήμερα, ξύλινου κτηρίου της Ευρώπης ξεδιπλώνονται παράλληλες πτυχές της ιστορίας της Ομογένειας.

Η εκδήλωση θα γίνει με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Μιχαλακοπούλου 58 (πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου), στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture