Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκδήλωση του ΚΚΕ Ηλείας- "Το κλίμα εφησυχασμού είναι πλαστό"

Εκδήλωση του ΚΚΕ Ηλείας- "Το κλίμα ...

Μίλησε ο Διονύσης Αρβανιτάκης

Πολιτική σύσκεψη πραγματοποιήσε η Τομεακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ στον  Πύργο με κεντρικό ομιλητή τον Διονύση Αρβανιτάκη μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γιατί ο κόσμος πρέπει να γυρίσει την πλάτη του στα αστικά κόμματα και να ενισχύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: "Όπως ανέφερε θα πρέπει να υπάρξει οργάνωση, αντεπίθεση και συμπόρευση του απλού λαού με το κόμμα των πολιτών που δεν είναι άλλο από το ΚΚΕ.

Μιλώντας για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι είναι ψεύτικες οι διαχωριστικές γραμμές τους και υπηρετούν και οι δυο το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «το κλίμα εφησυχασμού είναι πλαστό. Ο λαός πρέπει να είναι στο προσκήνιο και να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Τώρα δε που η κοινωνία είναι υποταγμένη στα κόμματα του κεφαλαίου. Κυοφορείται νέα οικονομική κρίση αφού υπάρχουν οξυμένα προβλήματα μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Συνεχίζοντας ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε και στις σχέσεις που διέπουν την Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι σημαιοφόρος των σχεδίων της Αμερικής και του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας για τις αιτίες της οικονομικής κρίσης ανέφερε ότι «η αιτία της κρίσης είναι το κέρδος του ίδιου του καπιταλισμού. Σε καινούργια δε κρίση το ΚΚΕ πρέπει να ηγηθεί και να είναι μπροστάρης για να την αποτρέψει. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι και πολεμική. Μια νέα οικονομική κρίση θα έχει επιπτώσεις στην Ελλάδα. Το λαϊκό κίνημα πρέπει να είναι οργανωμένο».

Αναφορικά με την ζοφερή κατάσταση που βιώνει το μεγαλύτερο μέρος του λαού ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στα ψίχουλα που δίνουν αυτοί που επιβίωσαν από την κρίση στον φτωχό λαό, στις συντάξεις που όπως τόνισε είναι κομμένες από το νόμο Κατρούγκαλου όπως και στους μισθούς που είναι κουτσουρεμένοι.

Για τον προϋπολογισμό σημείωσε πως δεν δίνει ούτε ένα ευρώ στο ΕΛΓΑ γιατί ο τελευταίος είναι ανταπαδοτικός και εισπράττει από τους αγρότες. Οι δε μεγάλες επιχειρήσεις δίνουν μόλις το 5% του προϋπολογισμού ενώ το υπόλοιπο 95% το δίνει ο φτωχός λαός.

«Επικίνδυνος ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα»

Στην εισήγησή του για τα εθνικά μας θέματα ο κ. Αρβανιτάκης ανέφερε ότι ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και ειδικά στην χώρα μας είναι επικίνδυνος. Σημείωσε δε τις πολλές Αμερικανικές βάσεις ανά την Ελλάδα που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ενώ για την συμφωνία των Πρεσπών τόνισε ότι και οι υπέρ της συμφωνίας αλλά και αυτοί που είναι κατά συνειδητά κρύβουν ότι συμφωνούν στο να διευρύνουν το ρόλο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

«Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ανασφάλειας των λαών. Η Ελλάδα έχει πλέον καταστεί μαγνήτης επιθέσεων. ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση οξύνουν την επιθετικότητα της Τουρκίας. Το δε ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας εναντίον των ιμπεριαλιστών».

«Τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στην ανέχεια, ανεργία, φοροληστεία και τα επιδόματα φτώχειας που αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής κοινωνίας.

Όπως ανέφερε «για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ. Τα πράγματα θα ήταν χειρότερα εάν δεν υπήρχε το Κομμουνιστικό Κόμμα γιατί είναι το κόμμα που δεν κρύβει λόγια, που ανακαλύπτει την πραγματική εικόνα των προβλημάτων. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να στείλει τους πλιατσικολόγους και την Χρυσή Αυγή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρει μεγάλη ευθύνη αφού εξομοιώνει τον φασισμό με τον Κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ θα πρέπει να ισχυροποιηθεί μέσα στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Ο λαός θα πρέπει επίσης να οργανωθεί μέσα από τα μέσα παραγωγής. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν λόγο για το παραγόμενο προϊόν. Το ΚΚΕ για να είναι ένα επαναστατικό κόμμα θα πρέπει να οργανωθεί ισχυρά».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με σύντομους χαιρετισμούς από τους, Χρήστο Αθανάσουλα ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος δήμου Πύργου, Νίκο Ζαριφόπουλο ελεύθερος επαγγελματίας και ο δημοσιογράφος Θοδωρής Λάμπρος, όπου στάθηκαν στους λόγους για τους οποίους στρατεύονται με το ΚΚΕ και κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να κάνουν το ίδιο στις μάχες που έχουμε μπροστά μας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις