Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αύριο η ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή στην Πάτρα για τη βία στα γήπεδα

Αύριο η ομιλία του Άγγελου Τσιγκρή στην ...

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής, θα μιλήσει αύριο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου και ώρα 12, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, με θέμα: “Η βία στα γήπεδα ως υποπροϊόν της κρίσης του σύγχρονου αθλητισμού”, στο πλαίσιο ημερίδας για την κρίση στον αθλητισμό.

 

Με αφορμή την ομιλία του αυτή, ο Αχαιός καθηγητής της Εγκληματολογίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

“Η βία στα γήπεδα είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο, τόσο ως προς τις αιτίες που την παράγουν, όσο και ως προς τις μορφές με τις οποίες εκδηλώνεται. Για το λόγο αυτό η αντιμετώπισή της απαιτεί συνδυασμένη στόχευση και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων: της κοινωνίας, της πολιτείας, της ποδοσφαιρικής οικογένειας.

 

Η βελτίωση των γηπεδικών εγκαταστάσεων, η εφαρμογή του ονομαστικού ηλεκτρονικού εισιτηρίου, μα πάνω απ' όλα η αμετακίνητη βούληση και η συνεπής πρακτική των διοικήσεων των ομάδων να αποβάλουν το φαινόμενο από τις κερκίδες, αποτελούν βασικά προαπαιτούμενα για να είμαστε άμεσα αποτελεσματικοί.

 

Πρέπει άμεσα η Πολιτεία να δείξει τη βούλησή της για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου, ψηφίζοντας ένα νόμο σύγχρονο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο, αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα κοινωνικά αποδεκτό”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις