Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Θέλεις να πετύχεις;

Θέλεις να πετύχεις;

Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΤΑΤΑΡΑΚΗ

Η επιτυχία, ως λέξη και ως όρος, χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις. Συνήθως τη χρησιμοποιούμε όταν πετυχαίνουμε ή υλοποιούμε ένα στόχο που έχουμε θέσει. Καταρχήν, για να έρθει η επιτυχία θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξέρουμε τον σκοπό - στόχο που θέλουμε να πετύχουμε.

Πρώτη μας δουλειά είναι να δούμε που θέλουμε να φτάσουμε και μετά να ετοιμάσουμε το πλάνο και να βάλουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό.

Επιτυχία μπορεί να υπάρξει σε όλους τους τομείς της ζωή μας, οικονομικό, κοινωνικό, ψυχικό, συναισθηματικό, οπουδήποτε θέσουμε ένα στόχο για επίτευξη π.χ. Ισως θέλουμε να έχουμε ως στόχο να αναπτύξουμε τα οικονομικά μας ή να θέσουμε ως στόχο την ευτυχία της οικογένεια μας ή την δημιουργία μιας επιχείρησης  κλπ. Αρα επιτυχία μπορούμε να έχουμε σε όλους τους τομείς και όχι μόνο σε κάποιους συγκεκριμένους. Η επιτυχία χρειάζεται να συνοδεύεται μαζί με άλλα τρία εφόδια.

Όταν ένας στρατιώτης πάει στον πόλεμο, πριν φύγει για τη μάχη προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένος για αυτά που θα αντιμετωπίσει, γι’ αυτό και εφοδιάζεται όσα περισσότερα και με τα πιο χρήσιμα αντικείμενα. Έτσι ακριβώς και εμείς, μπορεί να μην πηγαίνουμε στην ίδια μάχη αλλά έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κοινωνία μας είναι σαν πεδίο μάχης που πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι. Γι’ αυτό και εμείς θα πρέπει να εφοδιαστούμε όσο τον δυνατόν καλύτερα.

Όπως έγραψα πιο πάνω, η επιτυχία συνοδεύεται μαζί από αλλά τρία εφόδια. Αυτά είναι η υπομονή, η επιμονή και η πιστή. Αυτός ο συνδυασμός των τριών είναι ο βέλτιστος ώστε να έρθει η επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Η επιτυχία δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη, χρειάζεται αρκετός καιρός και πολλές προκλήσεις να περάσουμε, και εάν δεν έχουμε την υπομονή πως σύντομα θα έρθει αυτό που θέλουμε, δεν έχουμε την πίστη στον εαυτό μας πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και πως θα τα καταφέρουμε και τέλος δεν έχουμε την επιμονή ώστε σε κάθε δυσκολία ή αποτυχία να συνεχίζουμε να προσπαθούμε, τότε θα τα παρατούσαμε όλα πολύ πιο εύκολα και γρήγορα.

Η ζωή είναι ένας αγώνας δρόμου, μπορεί η επιτυχία να βρίσκεται στην επόμενη στροφή και λόγω του κακού εφοδιασμού να σταματήσουμε λίγα μέτρα πριν τη φτάσουμε με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να γευτούμε αυτά που μας αξίζουν. Δυστυχώς αυτός είναι ο λόγος που δεν πετυχαίνουν πολλές από τις προσπάθειες μας.

Η επιτυχία όπως και το κάθε τι στη ζωή μας χρειάζεται χρόνο ώστε να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει. Όπως και οι καρποί του δέντρου χρειάζονται υπομονή, επιμονή και πιστή για να μεγαλώσουν. Η μαγεία είναι όμως όταν μεγαλώνουν και τους γευόμαστε, έτσι ακριβώς είναι όταν έρχεται η επιτυχία και αρχίζουμε να την γευόμαστε. Ο στόχος που θέτουμε είναι κάτι άυλο, για να γίνει υλικό χρειάζεται να επικεντρωθούμε σε αυτόν 100% για να μπορούμε να πάρουμε τους καλύτερους καρπούς.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 18.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 18.0px Helvetica; min-height: 22.0px}

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις