Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΕΦΤΑΣΕ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "Ο ΔΙΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΟΣ- A PRIVATE WAR" ΜΕ ΤΗ ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΑΙΚ

ΕΦΤΑΣΕ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ "Ο ΔΙΚΟΣ ...

Τα βιώματα της πολεμικής ανταποκρίτριας Μαρί Κόλβιν

Η 39χρονη Λονδρέζα ηθοποιός Ρόζαμουντ Πάικ μεταμορφώθηκε στη νέα της ταινία «O Δικός της Πόλεμος - A Private War» που έχει πάρει καλές κριτικές (89% στο rotten tomatoes) στην ατρόμητη πολεμική ανταποκρίτρια Μαρί Κόλβιν (1956-2012) και διεκδικεί Χρυσή Σφαίρα Α' γυναικείου ρόλου για την συγκλονιστική ερμηνεία της υποδυόμενη ένα υπαρκτό πρόσωπο.

«Ο Δικός της Πόλεμος» ξεκίνησε να παίζεται στην Ελλάδα από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 σε διανομή της Odeon & της Audiovisual και προβάλλεται και στην Πάτρα σε μία αίθουσα των Odeon Veso Mare.

Το φιλμ σε σκηνοθεσία Matthew Heineman που είναι και εκ των παραγωγών μαζί και με την ηθοποιό Σαρλίζ Θερόν, έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Toronto στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 ενώ πραγματοποίησε την ευρωπαική του πρεμιέρα στο BFI London Film Festival τον Οκτώβριο.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η Μαρί Κόλβιν (η υποψήφια για Όσκαρ για το «Gone Girl», Ρόζαμουντ Πάικ) είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης με σκοπό να δώσει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας την προσωπική της ζωή.

Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι (Τζέιμι Ντόρναν) τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας. Η ταινία είναι βασισμένη στη συναρπαστική ζωή της Μαρί Κόλβιν και με τη σκηνοθετική υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη Μάθιου Χάινεμαν.

Το φιλμ με εισπράξεις μέχρι στιγμής 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα και στην κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού για την σύνθεση της Άνι Λένοξ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture