Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Λουκέτο" στον ΧΥΤΑ της Αιγείρας ζητά η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.

"Λουκέτο" στον ΧΥΤΑ της Αιγείρ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ της Αιγείρας ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε η Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας. Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

 

Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας (Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α.) βρίσκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμπολιτών μας της Αιγείρας και της Ακράτας, στον δυναμικό, δίκαιο  και μακροχρόνιο αγώνα τους, για την περιφρούρηση της υγείας τους, από την πέρα κάθε αμφισβήτησης εγκληματικά ρυπογόνο δράση του ΧΥΤΑ. Που η έλλειψη πολιτικής βούλησης, τόσο της σημερινής, αλλά και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, συντέλεσαν στην ιδιαίτερα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία  μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, αντί έστω και την τελευταία στιγμή, αναλογιζόμενη το βαθμό της ευθύνης της, να κλείσει άμεσα τον δηλητηριώδη ΧΥΤΑ, αναστέλλοντας κάθε προσπάθεια νέας αδειοδότησης του, ενεργοποιώντας το ξεχασμένο αλλά ενεργό ΦΕΚ για μεταφορά 12.000 τόνων απορριμμάτων σε άλλους καθορισμένους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας, αντί να λάβει άμεσα και ριζικά μέτρα ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή περιορίζοντας αισθητά τον όγκο των προς διάθεση σκουπιδιών, επιλέγει "λύσεις" που ανατροφοδοτούν και διαιωνίζουν το πρόβλημα προς δόξαν ιδιωτικών συμφερόντων.

Ξοδεύουν 250.000 ευρώ από τους δυσβάστακτους φόρους των δημοτών για να ...σκεπάσουν με νάιλον τον ΧΥΤΑ να μην βρέχεται. Ξοδεύουν 600.000 ευρώ το χρόνο για ενοικίαση μιας τριτοκοσμικής εγκατάστασης υποτιθέμενης διαλογής και ανακύκλωσης που έχουν εγκαταστήσει στο Νησί της Τέμενης. Αντί να διεκδικήσουν κονδύλια μέσω ώριμων και σύγχρονων προτάσεων διαχείρισης, προσανατολίζονται στην ανάθεση σε ιδιώτη της διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου.

Για την παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. η λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο μας, δεν βρίσκεται ούτε στο ΧΥΤΑ Αιγείρας που πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για οριστικό κλείσιμό του και αποκατάσταση των ζημιών στο περιβάλλον, ούτε στη μεταφορά του προβλήματος στην Παπανικολού, ένα χώρο με παρόμοια προβλήματα. Η λύση βρίσκεται στην οργάνωση ενός σύγχρονου και λειτουργικού τρόπου διαχείρισης που θα ξεκινά από τη διαλογή στην πηγή την κομποστοποίηση των οργανικών, την δημιουργία "πράσινων σημείων" για τα ογκώδη.

Πολύ σύντομα, η παράταξή μας θα παρουσιάσει ολοκληρωμένα την πρότασή της για μια σύγχρονη διαχείριση καθώς και τις άμεσες λύσεις για το μεταβατικό στάδιο που απαιτείται μέχρι να συγκροτηθούν οι απαραίτητες δομές για τη σύγχρονη λειτουργία."

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις