Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

«Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης»

«Κυβέρνηση με ημερομηνία λήξης»

Της Γεωργίας Ντάτσικα, στελέχους της ΝΔ

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται σε αποδρομή. Η συνολική αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου, η καταρρέουσα εικόνα του πρωθυπουργού, σκιαγραφούν το τέλος εποχής που πλησιάζει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον συνεταίρο του στην εξουσία, Υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμένο.
Η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών για το όνομα των Σκοπίων και η εκχώρηση Μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, αποτελεί το κύκνειο άσμα μιας κυβερνητικής διαδρομής που κατάφερε να διχάσει, να πολώσει και να επιβαρύνει  την ελληνική κοινωνία με πλεόνασμα ψεύδους και χρεών.

Το ζήτημα που ανακύπτει τώρα είναι ότι  το Ποτάμι συνεχίζει να στηρίζει  τη συμφωνία και μπορεί να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την επικύρωση της στη Βουλή. "Στα νερά του Ποταμιού  κινείται  πλέον η συμφωνία των Πρεσπών".  Ρυθμιστής λοιπόν το...κατακερματισμένο Ποτάμι . Το ζήτημα  της δεδηλωμένης και της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενόψει των πολιτικών εξελίξεων που αναπόφευκτα δρομολογεί η εκκίνηση της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας των Πρεσπών από τη σκοπιανή Βουλή,  υπογραμμίζουμε ,  ότι ουδέποτε στα χρονικά της μεταπολίτευσης έχει υπάρξει κυβέρνηση μειοψηφίας. Καθίσταται σαφές ότι η Ν.Δ. θα αναδείξει σε κάθε περίπτωση το ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης, ακόμη και αν η συμφωνία ψηφιστεί με 151 βουλευτές, καθώς ότι  ο πρωθυπουργός έλαβε εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εντολή σχηματισμού , της συγκεκριμένης δικομματικής κυβέρνησης , Συριζα – Ανελ.

Δεν  νομιμοποιείται η Κυβέρνηση  μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ , να επικαλείται την δεδηλωμένη , αλιεύοντας  πρόθυμους  αλά-καρτ, προκειμένου να φθάνει στον ζητούμενο κάθε φορά  αριθμό των 151 βουλευτών . Σε  κάθε περίπτωση , ο ι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τελειώνουν» χωρίς ευτυχώς να προλάβουν να «τελειώσουν» τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, εκείνες που με όχημα τους την δημιουργία, την προκοπή και την αισιοδοξία πορεύονται προς ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Mαζί  με το τέλος τους , έρχεται η προσδοκία του ελληνικού λαού, να γίνει και πάλι η χώρα του κανονική, ευρωπαϊκή, χώρα θεσμών διαφάνειας και σεβασμού της Ιστορίας της.
Η Νέα Δημοκρατία, με ξεκάθαρο πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας, με σαφή κατεύθυνση στην εξωτερική μας πολιτική, μπορεί πολύ γρήγορα να επαναφέρει την χώρα στην θέση που της αξίζει. Δεν ευαγγελιζόμαστε την επιστροφή στο παρελθόν της επίπλαστης ευμάρειας και των παχιών αγελάδων. Διεκδικούμε και εργαζόμαστε για ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και δικαιότερο μέλλον. Τον δρόμο τον ξέρουμε. Χρειάζεται δουλειά, όραμα και ικανό ανθρώπινο δυναμικό που θα οδηγήσει την χώρα στην νέα, κρίσιμη δεκαετία που ανοίγεται μπροστά μας. Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις