Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πριν φθάσουμε στην κατάντια του Μπέου στο Βόλο!

Πριν φθάσουμε στην κατάντια του Μπέου στο Βόλο!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ

Αν και γνωστό από το τέλος του 2017, το ζήτημα αυτό, εντούτοις παρέμενε εντός των πυλών, καθότι αφορά θέμα ευαίσθητο και πάντως όχι της παρανομίας. Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι  ανήκει σε όλους. Όμως, υπάρχει ένα όμως. Κι αυτό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και μάλλον θα πρέπει η δημοτικά αρχή Πατρέων να το δει εξ αρχής.

Εάν συνέβαινε στην αντίπαλη παράταξη της Δεξιάς, ευλόγως θα στηλιτευόταν ως οικογενειοκρατία. Τώρα που συμβαίνει στην παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας, αφ' ης στιγμής έγινε γνωστό ευρέως, ότι το όνομα του γένους είναι ταυτισμένο με του Δημάρχου, δεν έχει δικαίωμα ο Δήμαρχος Πατρέων να σιωπά.

Η δεοντολογία επιβάλλει, μέλη της οικογενείας μας να μην κατέχουν θέση στα πολιτικά-διοικητικά όργανα του φορέα του οποίου ασκούμε διοίκηση, ακόμη και εάν είναι αιρετά!

Η απόπειρα να επιβληθεί οικογενειοκρατία στον Δήμο Αμαρουσίου, του οποίου κληρονομικώ δικαίω, οικείο πρόσωπο του δημάρχου, προσπάθησε να εκμεταλλευθεί την έως τώρα ασκούμενη διοίκηση, απέτυχε παταγωδώς, όταν συνάντησε την ομόθυμη καταδίκη. Τόσο, που ολόκληρη η αυτοδιοικητική πολιτική της ΝΔ έφθασε στα όρια του κλαυσίγελου!

Και ευθαρσώς ανακοινώθηκε επισήμως, πως το οικείο πρόσωπο που αποπειράθηκε την εκμετάλλευση της οικογενειακής σκέπης, παραιτείται  του δικαιώματός του, παρ' όλο που ο νομοθέτης το επικροτεί.

Να περιμένουμε την ίδια ευαισθησία και εκ μέρους του δημάρχου Πατρέων;

Πάντως εάν κρίνουμε από την ανταπόκριση που έχει δείξει επί ζητημάτων λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά.

Η καταγγελία του επικεφαλής Ν. Τζανάκου της δημοτικής παράταξης "Πάτρα η δική μας πόλη" και το κάλεσμα του δημάρχου Πατρέων να απαντήσει εάν:

«Προσυπογράφει χαρακτηρισμούς όπως "δημοσιογραφικό ρετάλι", "καλικάντζαρους που κάνουν παρέα με τα σκουλήκια" και άλλες αθλιότητες που εκφράζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια σύμβουλός του, ο οποίος δεν διστάζει να μιλά συχνά με το ίδιο ύφος και για δημοτικούς συμβούλους ή πολιτικούς αντιπάλους του Δημάρχου».

Όπως επίσης, ότι:

«...υποθάλπει αντίστοιχες συμπεριφορές, προς όποιον τολμήσει να τον κριτικάρει εντός ή και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν του ζητείται να πάρει θέση για τις επαναλαμβανόμενες απρέπειες και βωμολοχίες, να χαμογελά αδιάφορος, αρνούμενος να τις καταδικάσει. Στην ουσία με τη στάση του τις επικροτεί». Αυτά δεν μας δίνουν και πολλά περιθώρια ελπίδας.

Τούτο το τελευταίο, που τείνει να θυμίζει πρακτική Μπέου, δημάρχου Βόλου, ο οποίος οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο με φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, στο να μετατραπεί σε αρένα, με την είσοδο φανατισμένων οπαδών του, που στράφηκαν κατά της αντιπολίτευσης, είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί  στην πόλη της Πάτρας, με την δημοκρατική αγωνιστική παράδοση.

Και έχουν σημασία και βάση οι καταγγελίες του δημοτικού συμβούλου, αφού είναι τοις πάσι γνωστόν ότι κοινοτικοί σύμβουλοι  και άλλοι κλακαδόροι του κομματικού ιερατείου προπηλακίζουν και ασκούν μπούλινγκ σε όσους αντιτίθενται στην ασκούμενοι διοίκηση του Δημάρχου.

Κι όπως τονίζεται αυτά συμβαίνουν και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ όταν εκφράζονται διαμαρτυρίες προς την πρόεδρο, αυτή καμώνεται  πως δεν άκουσε  και δεν αντιλήφθηκε τίποτε μεμπτό!

Κι εντούτοις δημοτικοί σύμβουλοι  με εμφανή πεσιμισμό περιγράφουν το εμπεδωμένο κλίμα ως παραλλαγή ποδοσφαιροποίησης της δημοτικής λειτουργίας.

Είναι ανάγκη οι πάντες να αφυπνιστούν, πριν περιπέσουμε ως πόλη  στο επίπεδο της λούμπεν δημαρχίας του Μπέου στο Βόλο. Και πρώτοι απ' όλους, ευθύνη να αντιμετωπίσουν την κατάσταση στην οποία βαθμιαίως περιέρχεται ο Δήμος Πατρέων, έχουν  οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αριστεράς και των δύο πλευρών!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις