Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Κι όμως, δεν συμφωνούν *όλοι* στην ανάρτηση για την επιστήμονα και τις παίκτριες του Power of Love!

Κι όμως, δεν συμφωνούν *όλοι* στην ανάρτ...

Η σύγκριση έγινε viral

Έναν διαδικτυακό χαμό προκάλεσε ένα στάτους του κοινωνιολόγου Αλέξανδρου Μωρέλλα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σε αυτό, οι παίκτριες του Power of Love συγκρίνονται με την Έλλη Παπαεμμανουήλ, την επιστήμονα που ανακάλυψε το γονίδιο της παιδικής λευχαιμίας.

To απόλυτο viral στο facebook - Power of love vs Ελληνίδας ερευνητρίας

Κι εκεί που το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά από σχόλια έρχεται και άλλη μία άποψη από την ενδιαφέρουσα σελίδα στο Facebook Ναι, είσαι μισογύνης η οποία αναφέρει:

Τρίτο παράδειγμα στη σειρά για το πώς η γυναίκα χρησιμοποιείται ως μεταφορά για κάθε δήθεν ψαγμένο τύπο που θέλει να μιλήσει για την κατάντια της κοινωνίας μας αλλά είναι πολύ διανοητικά τεμπέλης για να κάνει μια κριτική της προκοπής στα Media. Το ότι ΠΑΛΙ γυναίκες χρησιμοποιούνται για να υποδηλώσουν την πολιτισμική παρακμή και την ποιότητα της διασκέδασης οφείλεται αποκλειστικά στο πόσο πιο εύκολο είναι να κράζουμε γυναίκες καθώς στα realities συμμετέχουν και πολλοί άντρες που δεν έχουν τελειώσει το PhD τους και δεν έχουν ανακαλύψει την θεραπεία του καρκίνου.

Στην ουσία οι δήθεν αγανακτισμένοι αυτοί τύποι θέλουν να διατυμπανίσουν ότι θα προτιμούσαν μια καθηγήτρια πανεπιστημίου από μια «χαζογκόμενα» παίκτρια ριαλιτι -για ΤΕΤΟΙΟ επίπεδο μιλάμε, δΕν ΕιΝαΙ σΑν ΤοΥς ΑλΛοΥς. Στην προσπάθειά τους να δειχθούν και να μαζέψουν κανα λαικ χρησιμοποιούν εύκολα τρικ όπως ο all-time-classic διαχωρισμός των γυναικών σε δύο αντιτιθέμενες και αλληλοαποκλειόμενες κατηγορίες. Ο διαχωρισμός αυτός βέβαια υπονοεί ότι κάθε γυναίκα έχει διαθέσιμες αυτές τις δύο επιλογές μπροστά της -γενετίστρια ή παίκτρια ριάλιτι- οπότε φαντάσου πόσο χαζές πρέπει να είναι αυτές που επιλέγουν το δεύτερο. Σίγουρα είναι ενδεικτικό της γυναικείας χαζομάρας το ότι έχουμε τόσες παίκτριες reality και τόσες λίγες γενετίστριες αλλά ίσως μετά από αυτό το βαθυστόχαστο status τα νέα κορίτσια να εμπνευστούν και να αποκτήσουν φιλοδοξίες.

Φυσικά οι μελλοντικές γενετίστριες να μην ξεχαστούν ότι θα πρέπει και πάλι να είναι όμορφες γιατί στο φινάλε αυτό παραμένει το σημαντικότερο για μία γυναίκα.

Αν η εν λόγω γενετίστρια ήταν καμία χοντρή και άσχημη με τα πατριαρχικά standards δε θα κάναμε όλη αυτή τη συζήτηση

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight