Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Στις 23/1 στο Πάνθεον προβολή του «This Mountain Life»

Πάτρα: Στις 23/1 στο Πάνθεον προβολή του...

Ένα Καναδέζικο ντοκιμαντέρ που υμνεί το βουνό

Στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ.  Γούναρη 34, στην Πάτρα, θα προβληθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στις 21.45 το βράδυ από την ομάδα σινεφίλ του Νίκου Καββαδία «Γυμνός Οφθαλμός» και  τον Ε.Ο.Σ – Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Πάτρας, η ταινία «This Mountain Life» του Grant Balwin, διάρκειας 77 λεπτών. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ από τον Καναδά.

Εισιτήριο: 5 ευρώ γενική είσοδος.

Την προβολή υποστηρίζουν: Canto / Μασασούρας / ΜεζεδοΤεχνείον / το Χασομέρι.

ΣΥΝΟΨΗ

Η 60χρονη τραυματιοφορέας Martina Halik αποδέχεται την πρόσκληση της φωτογράφου κόρης της Τania να κάνουν το επικό ταξίδι των 2.381 χιλιομέτρων από το Squamish του Καναδά στο Skagway στην Αλάσκα!

Έξι μήνες μόνες, μετρώντας τις αντοχές τους, αντιμέτωπες με την πείνα, το κρύο, τους προσωπικούς φόβους.

Ο Καναδός σκηνοθέτης (αλλά και διευθυντής φωτογραφίας, σεναριογράφος, μοντέρ και μουσικός) Grant Baldwin με βάση το επικό εγχείρημα μητέρας και κόρης δημιουργεί έναν ύμνο στο Βουνό και στην απίστευτη ομορφιά της βουνίσιας ζωής στην Βρετανική Κολούμπια, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων, που άφησαν τις πόλεις και τα αγριεμένα πλήθη και σκαρφάλωσαν στο Βουνό αναζητώντας την πραγματική ζωή.

Πλάσματα, όπως ο κορυφαίος «ζωγράφος» χιονιού Simon Beck, o σπουδαίος αλπινιστής Barry Blanchard, η επαγγελματίας σκιέρ Janina Kuzma, που μαζί με τον σκιέρ Ian Bezubiak ως εκ θαύματος διέσωσαν τον φίλο τους επαγγελματία φωτογράφο Todd Weselake, που τον κατάπιε η χιονοθύελλα την ώρα, που τους φωτογράφιζε κι έμεινε θαμμένος στο χιόνι για 20 ολόκληρα λεπτά (!), ο καλλιτέχνης Bernhard Thor, που με την οικολόγο σύντροφό του Mary για μισό αιώνα δεν ζουν απλώς, αλλά έχουν γίνει κομμάτι του βουνού και οι μοναχές (Sister Marie Tersidis, Sister Claire Rolf, Sister Elizabeth Marie) του μοναδικού μοναστηριού Queen of Peace Monastery περνούν μέσα από το φιλμ.

Ένα μοναδικής ομορφιάς ντοκιμαντέρ, που υμνεί το βουνό μέσα από τις ιστορίες, εκείνων, που το λατρεύουν τόσο, που έχουν γίνει ένα με αυτό!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθέτης: Grant Baldwin

Σενάριο: Jenny Rustemeyer / Grant Baldwin

‘Ερευνα: Jenny Rustemeyer / David Lavallee

Παραγωγός: Jenny Rustemeyer

Διευθυντής Φωτογραφίας: Grant Baldwin

Μοντάζ: Grant Baldwin

Μουσική: Grant Baldwin / Stephen Fuller

Ήχος: Grant Baldwin

Κινούμενο Σχέδιο: Michael A. Mann

ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ:

Simon Beck / Martina Halik / Tania Halik / Barry Blanchard / Janina Kuzma / Ian Bezubiak / Todd Weselake / Sister Marie Tersidis / Sister Claire Rolf / Sister Elizabeth Marie / Bernhard Thor / Mary Thor.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture