Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκουρλέτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος σε αλυτρωτισμούς

Σκουρλέτης: Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει...

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Βόλο

«Την επόμενη εβδομάδα θα μπει προς ψήφιση στην Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, αφού η κυβέρνηση είχε την πατριωτική ευθύνη να φέρει εις πέρας μία συμφωνία που βάζει τέλος σε αλυτρωτισμούς και δήθεν διεκδικήσεις από την άλλη πλευρά και ο πρωθυπουργός στάθηκε στο ύψος των πολιτικών ευθυνών που ανέλαβε» δήλωσε από τον Βόλο ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε εκδήλωση στο δημαρχιακό μέγαρο της πρωτεύουσας της Μαγνησίας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε την στάση των άλλων πολιτικών κομμάτων, και κυρίως της ΝΔ, λέγοντας ότι «δυστυχώς η πλειοψηφία των λοιπών δυνάμεων δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε έναν εθνικιστικό λόγο που δηλητηρίαζε τόσο καιρό την κοινωνία. Η ευθύνη του Μητσοτάκη είναι μεγάλη με την ανακόλουθη στάση του, αφού δεν δέχεται ούτε τον γεωγραφικό προσδιορισμό που αποδέχονταν οι προκάτοχοί του στο κόμμα, και με την στάση του κρύβεται για να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του».

Δεν παρέλειψε ο κ. Σκουρλέτης να αναφερθεί και στο ΚΙΝ.ΑΛ. που όπως είπε, «είναι ακατανόητο, μιας και προέρχεται από ένα προοδευτικό χώρο, να αρνείται να συμφωνήσει με το περιεχόμενο της συμφωνίας, και η κ.Γεννηματά να απειλεί με κυρώσεις για όποιον δεν συμμορφωθεί με τις θέσεις του κόμματος», ενώ το Ποτάμι έχει θέσεις που διαφοροποιούνται μεταξύ τους.

Η επικείμενη υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, «προκαλεί ανακατατάξεις στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και δημιουργεί δύο πόλους - ο ένας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος της Συντήρησης που θα μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Είμαστε ιστορική δύναμη της Αριστεράς και εμπνεόμαστε με τις ιδέες της για να δημιουργήσουμε έναν πολύμορφο προοδευτικό πόλο».

Παράλληλα, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε αναφορά και στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση, τονίζοντας ότι «δημιουργούνται νέοι πολιτικοί όροι που αποσαφηνίζουν το πολιτικό σκηνικό και έχουμε πλέον έναν καθαρό πολιτικό ορίζοντα,που δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να κάνει πράξη, όσα έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι θα δουν να αυξάνεται ο κατώτατος μισθός, οι νέοι κάτω των 25 ετών θα δουν να καταργείται ο υποκατώτατος μισθός, οι πολίτες θα δουν νέες ρυθμίσεις-διευκολύνσεις εφόσον οφείλουν, και τα νέα ζευγάρια θα επιδοτηθούν στο ενοίκιό τους».

Ο Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος και στα οικονομικά θέματα, υποστήριξε ότι «ο πιο παραγωγικός χρόνος θα είναι η περίοδος ως τον Οκτώβριο, αφού η χώρα ακολουθεί αναπτυξιακή πορεία που επιβεβαιώνεται από τους δείκτες και οι προοπτικές είναι θετικές με νέες επενδύσεις και νέες επιχειρήσεις. Η χώρα για τρίτη συνεχή χρονιά κινείται με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Άλλωστε έχουμε την άνεση και την πολυτέλεια να καθορίσουμε εμείς το πότε θα βγούμε στις αγορές, χωρίς να έχουμε τον βραχνά στο λαιμό μας».

Την ώρα που ο Πάνος Σκουρλέτης μιλούσε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από το δημαρχείο του Βόλου σημειώθηκαν επεισόδια, όταν μέλη της οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών» που επί χρόνια αντιτίθενται στην προοπτική καύσης των σκουπιδιών στον χώρο της ΑΓΕΤ-Ηρακλής, θέλησαν να εισβάλουν στον χώρο και συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ που φρουρούσαν το κτίριο και τους απαγόρευσαν την είσοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις