Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πού πάνε τα κατοικίδια μας όταν πεθαίνουν; Πού τα θάβουν οι Πατρινοί;

Πού πάνε τα κατοικίδια μας όταν πεθαίνου...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγουν στην Ξερόλακα μαζί με τα ...σκουπίδια

Καμία μέριμνα δεν υπάρχει από την Πολιτεία σχετικά με τον ενταφιασμό κατοικιδίων, στην Πάτρα. Έτσι οι Πατρινοί περνούν δύσκολες στιγμές, όταν φεύγουν από τη ζωή τα κατοικίδιά τους, καθώς καλούνται να βρουν μόνη τους τη λύση.

Καμία μέριμνα δεν υπάρχει από την Πολιτεία σχετικά με τον ενταφιασμό κατοικιδίων, στην Πάτρα. Έτσι οι Πατρινοί περνούν δύσκολες στιγμές, όταν φεύγουν από τη ζωή τα κατοικίδιά τους, καθώς καλούνται να βρουν μόνη τους τη λύση. Το να χάνεις το σκύλο ή τη γάτα σου είναι σίγουρα μία σοβαρή απώλεια που γίνεται ακόμα πιο ψυχοφθόρα…. όταν δεν έχεις τον τρόπο και τον... τόπο να το θάψεις! Συζητώντας με φιλόζωους, μάθαμε ότι στην Πάτρα όταν ένας ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας πρέπει να θάψει τον πιστό του φίλο αναγκάζεται να αναζητά ένα κομμάτι γης κάπου απόμερα, αν δεν έχει κάποιο δικό του χώρο. Πολλές φορές χρειάζεται να πληρώσει κάποιο άτομο προκειμένου να βοηθήσει στη μεταφορά, εάν το ζώο είναι μεγαλόσωμο. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στην περίπτωση των αδέσποτων ζώων. Αν και από το Δήμο δεν υπάρχει- ακόμα τουλάχιστον- κάποια μέριμνα για ενταφιασμό ζωών το τμήμα καθαριότητας καλείται να τα παραλάβει. Στη συνέχεια μεταφέρονται στην Ξερόλακκα και τα… ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Ουσιαστικά «θάβονται» μαζί με τα σκουπίδια. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα νεκρά κατοικίδια δωρίζονται στο Τμήμα της Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της επιστήμης. Ενώ όσοι δεν έχουν κήπο, ή δεν προτιμούν κάποια από τις άλλες λύσεις αναγκάζονται να τα θάβουν σε μεγάλες γλάστρες στα μπαλκόνια τους!!! Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο χρειάζεται άμεση και... "ανθρώπινη" λύση. Να σημειώσουμε ότι στην Αθήνα υπάρχουν ιδιώτες, ιδιοκτήτες νεκροταφείων ζώων.

 

Η απώλεια γίνεται ακόμα πιο ψυχοφθόρα…. όταν δεν έχεις τον τρόπο και τον... τόπο να το θάψεις το κατοικίδιο σου

 

Το να χάνεις το σκύλο ή τη γάτα σου είναι σίγουρα μία σοβαρή απώλεια που γίνεται ακόμα πιο ψυχοφθόρα…. όταν δεν έχεις τον τρόπο και τον... τόπο να το θάψεις!

Συζητώντας με φιλόζωους, μάθαμε ότι στην Πάτρα όταν ένας ιδιοκτήτης σκύλου ή γάτας πρέπει να θάψει τον πιστό του φίλο αναγκάζεται να αναζητά ένα κομμάτι γης κάπου απόμερα, αν δεν έχει κάποιο δικό του χώρο. Πολλές φορές χρειάζεται να πληρώσει κάποιο άτομο προκειμένου να βοηθήσει στη μεταφορά, εάν το ζώο είναι μεγαλόσωμο.

Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα στην περίπτωση των αδέσποτων ζώων. Αν και από το Δήμο δεν υπάρχει- ακόμα τουλάχιστον- κάποια μέριμνα για ενταφιασμό ζωών το τμήμα καθαριότητας καλείται να τα παραλάβει. Στη συνέχεια μεταφέρονται στην Ξερόλακκα και τα… ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Ουσιαστικά «θάβονται» μαζί με τα σκουπίδια.

 

Το τμήμα καθαριότητας του Δήμου αναλαμβάνει τα αδέσποτα ζώα

 

Υπάρχουν περιπτώσεις που τα νεκρά κατοικίδια δωρίζονται στο Τμήμα της Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες της επιστήμης.

Ενώ όσοι δεν έχουν κήπο, ή δεν προτιμούν κάποια από τις άλλες λύσεις αναγκάζονται να τα θάβουν σε μεγάλες γλάστρες στα μπαλκόνια τους!!!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο χρειάζεται άμεση και... "ανθρώπινη" λύση. Να σημειώσουμε ότι στην Αθήνα υπάρχουν ιδιώτες, ιδιοκτήτες νεκροταφείων ζώων.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις