Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΕΣ «ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ» ΤΟΥ ΚΟΜΙΤΑΤΟΥ, ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΥΝ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΥΦΛΩΤΙΚΕΣ «ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ» ΤΟΥ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Καλοκαίρι πίσω από τον Πολιούχο

Πιο εκρηκτική σε χρώματα από ποτέ, η σουρεάλ «επιθεώρηση βυθού» του Καρναβαλικού Κομιτάτου με τίτλο «Τσούχτρες», άφησε όλους τους θεατές της πρεμιέρας με ένα τεράστιο, καλοκαιρινό χαμόγελο στα χείλη. Η νέα θεατρική σκηνή «Μηχανουργείο» πίσω από το ναό Αγίου Ανδρέα ήταν κατάμεστη το βράδυ της Τρίτης και με την πρώτη ματιά το έντονο μπλε και το εκτυφλωτικό κίτρινο συνδυασμένα με όλα τα φλούο χρώματα σε έξυπνες μικροκατασκευές (που «φώναζαν» παιχνιδιάρικα  θάλασσα και παραλία) ανέβαζαν τη διάθεση κατευθείαν.

 

Δεν ήταν όμως μόνο η άκρως πολύχρωμη αισθητική και οι πολύ κεφάτες κι ευρηματικές λεπτομέρειες στα κοστούμια που μας κατέκτησαν. Το σατιρικό κείμενο (με τη γνώριμη πένα του Κωνσταντίνου Μάγνη η οποία έχει συνδεθεί άρρηκτα με τα θεάματα του Κομιτάτου) ήταν «στα καλύτερά» του φέροντας αντιμέτωπους αλλά και σμίγοντας δυο κόσμους, εκείνον μέσα και εκείνον έξω από το νερό. Όπως πάντα, δεν μιλάμε για έργο με αρχή-μέση-τέλος, αλλά για μια ομαδική «παρλάτα» γεμάτη διασκεδαστικό σχολιασμό επικαιρότητας και οικείων καθημερινών καταστάσεων, λογοπαίγνια και φιλοσοφίες. Με αφορμή το φαινόμενο που ζήσαμε με τις «Τσούχτρες»  σε Πατραικό και Κορινθιακό, μια συντροφιά από μέδουσες σε εκτυφλωτικές, φωταγωγημένες μονοχρωμίες παρατηρεί και σαρκάζει με τους εισβολείς του βυθού (βυθομέτρης, μετρ, χρεωκοπημένος, ποιητής, μορφή του νερού)  ενώ ταυτόχρονα μια άλλη παρέα λουομένων παραδίπλα αποδεικνύει πως … «η ζωή τσούζει».

Με φόντο τοιχογραφία από σαγιονάρες και μάτια και περιστοιχισμένοι από κοράλια, μια συγγραφέας με αμνησία και ο υπηρέτης της, μια θεσσαλονικιά χήρα με το «μπούλη» γιο της, δυο ώριμες κυρίες που διεκδικούν τη σωτηρία του έρωτα και ένα ερωτικό τρίγωνο μιλούν για αισθηματικές και οικογενειακές σχέσεις, δημοτικές εκλογές, πολιτική, σινεμά και ό,τι συζητούν τελευταία οι πατρινοί ως τοπική κοινωνία.  Με λίγα λόγια, ο Πελετίδης, ο Κατσιφάρας, ο Φρέντι Μέρκιουρι και ο Τόνι Σφήνος «μπλέκονται» με την παλιά ελληνική ταινία όπου ο Βουτσάς πήγαινε για μπάνιο με τη μαμά του.

Η παράσταση προς το τέλος περιέχει μια συγκινητική αναφορά στη Ντούλη Δημητροπούλου που «έφυγε» τόσο πρόωρα έχοντας «ντύσει» όλα τα θεάματα του Κομιτάτου και έχοντας δημιουργήσει τη δική της αισθητική σχολή στο Πατρινό Καρναβάλι. Διαθέτει επίσης το τραγούδι «Μ’ έντυσαν Μέδουσα» με ερμηνευτή το Γιάννη Τζόβολο. Ολος ο 20μελής θίασος παίζει πραγματικά με μεγάλη άνεση τις καρικατούρες μέσα και έξω από το βυθό (και  ο Χάρης Πανούτσος έστω σαν λιγομίλητη guest ντουζιέρα σου «μένει» με τις γκριμάτσες και τις αγανακτισμένες φωνές του).

*Σας συστήνουμε να πάτε ανεπιφύλακτα ως την Κυριακή, είναι από τις καλύτερες θεατρικές στιγμές του Κομιτάτου. Στην πρεμιέρα είδαμε παλιούς και νέους κομιτατζήδες, πιστούς καρναβαλιστές και εκπροσώπους του «Κρυμμένου Θησαυρού», κόσμο που ασχολείται με το τοπικό ερασιτεχνικό θέατρο, τον υποψήφιο δήμαρχο Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον πρόεδρο του Καρναβαλιού του Δήμου Νίκο Χρυσοβιτσάνο κ.α  Τα χειροκροτήματα και τα συγχαρητήρια ήταν θερμά στο φινάλε. Σας έχουμε στιγμιότυπα πάνω και κάτω από τη σκηνή.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο Σέντσαν Μέντσαν (Κωνσταντίνου Μάγνη), σκηνοθεσία Όλγας Μοσχόβου, κοστούμια - -αξεσουάρ Όλγας Μοσχόβου και Ελίζας Σιγαλού, σκηνικά Ελίζας Σιγαλού, Σάκη Πεφτίκογλου, Όλγας Μοσχόβου, μουσική σύνθεση  Τζώνυ Ανδριόπουλου, παραγωγή Ριάννας Παπαχρηστοπούλου.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ

Μαρία Αγουρίδη, Νίκος Αποστολόπουλος, Θανάσης Βλάχος, Αναστασία Γεωργαντοπούλου, Βίκυ Γιαννακοπούλου, Δημοσθένης Καραμπέτσος, Τάκης Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Μάγνης, Μαρία Μεταξά, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Ολγα Μοσχόβου, Παντελής Πανής, Ριάννα Παπαχρηστοπούλου, Ντάνα Πολυμεροπούλου, Χάρης Πανούτσος, Αννα Ροδοπούλου, Όλγα Σταυρουλοπούλου, Λυκούργος Σταυρουλόπουλος Γιάννης Τζόβολος, Γεωργία Τσούλου και ο Ντένης Χρυσανθόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View