Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Κουτρουμάνης: «Στο “κόκκινο” η αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών»

Γ. Κουτρουμάνης: «Στο “κόκκινο” η αγωνία...

Δήλωση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από το ομιχλώδες τοπίο που εξακολουθεί να επικρατεί σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που  θα διαδεχθεί τον «νόμο Κατσέλη» για τα κόκκινα δάνεια, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κορυφώνεται η αγωνία για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη μια κοινώς αποδεκτή λύση για την εξυπηρέτηση των λεγόμενων “κόκκινων” δανείων.

Η κυβερνητική ολιγωρία επί μήνες να δοθεί εγκαίρως μια λύση σε ένα μείζον οικονομικό πρόβλημα με τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις είχε ως αποτέλεσμα, λίγες μόλις μέρες πριν παύσει να ισχύει ο “νόμος Κατσέλη”, όχι μόνο να μην έχει καθοριστεί το διάδοχο νομοθετικό πλαίσιο, αλλά η λύση αυτού του ζητήματος να μετατίθεται διαρκώς. Ούτε από τη συνάντηση κυβερνητικών παραγόντων με τους τραπεζίτες, στις αρχές της εβδομάδας, βγήκε λευκός καπνός. Πολύ φοβάμαι , ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές προτιμούν να μην ακουμπήσουν ουσιαστικά το πρόβλημα πριν από τις ευρωεκλογές αλλά να δώσουν μια προσωρινή λύση, ώστε να πετάξουν την “καυτή πατάτα” στην επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, φρόντισαν προηγουμένως να έχουν εκχωρήσει τον έλεγχο και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών μας στα ξένα οικονομικά συμφέροντα (Funds). Και βεβαίως, αφού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατ’ απαίτηση τους θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε με μεγαλύτερη ευκολία να κατάσχεται η ακίνητη περιουσία των άτυχων δανειοληπτών.

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται αδιαπραγμάτευτα την προστασία της πρώτης κατοικίας. Τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης λύσης που δεν θα επιβραβεύει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αλλά θα προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, που αδυνατούν να πληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Εξίσου ανησυχητικό είναι ότι η καθυστέρηση θεσμοθέτησης οριστικού και δίκαιου νομικού πλαισίου για τα κόκκινα δάνεια, ενισχύει το σενάριο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών με χρήματα των φορολογούμενων, όπως πρόσφατα δημόσια παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης. Και δυστυχώς, παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις, το εν λόγω σενάριο τείνει να γίνει σύντομα μια ακόμη απτή δυσάρεστη παράμετρος, που θα αποδεικνύει με τη σειρά της την παταγώδη αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις