Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στο 50% η φοροδιαφυγή - Στο κυνήγι για το ΦΠΑ με τους μισούς ελεγκτές βγαίνει η εφορία

Πάτρα: Στο 50% η φοροδιαφυγή - Στο κυνήγ...

Εντατικοποίηση των ελέγχων

Μειωμένο είναι το προσωπικό στο Τμήμα Ελέγχων της Α΄ΔΟΥ Πατρών, όπου λόγω μετακινήσεων σε άλλες υπηρεσίες έχουν μείνει 11 από 22 ελεγκτές.

Μήνυμα εντατικοποίησης των ελέγχων στην αγορά- Κυνήγι για το ΦΠΑ 

 

Πέρα από αυτό, οι οργανικές θέσεις είναι 60  ενώ οι υποθέσεις που είναι υπό έλεγχο είναι περίπου 1.500. Βέβαια ο διευθυντής της Α΄ΔΟΥ Πατρών Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικής πίτας της οικονομικής υπηρεσίας έστειλε μήνυμα εντατικοποίησης των ελέγχων στην αγορά, για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, ειδικά στον τομέα της είσπραξης του ΦΠΑ.

Είναι ενδεικτικό, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του 2018, σε πάνω από 2000 προληπτικούς ελέγχους που έκανε η Α΄ΔΟΥ Πατρών στην Αχαΐα για την έκδοση αποδείξεων, διαπιστώθηκε παραβατικότητα τουλάχιστον στο 50% των περιπτώσεων.

Το μέγεθος της φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ είναι τεράστιο, καθώς είναι ο κυριότερος φόρος που επιβάλλεται στην προστιθέμενη αξία σε όλα τα στάδια της οικονομικής δραστηριότητας, είπε ο κ. Παπαθανασόπουλος.

Τα τελευταία 17 χρόνια (2000 - 2016) η χώρα απώλεσε ΦΠΑ περίπου 100 δις. ευρώ, που αποτελεί το 38% του δημόσιου χρέους και πάντα ο στόχος της είσπραξης των εσόδων της συγκεκριμένης φορολογίας, δεν επιτυγχάνεται ή επιτυγχάνεται οριακά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις