Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Έρχεται 28 Φεβρουαρίου 2019 η παιδική animation ταινία «Ο Μαγικός Κήπος - Tall Tales»

Έρχεται 28 Φεβρουαρίου 2019 η παιδική an...

Θα παιχθεί μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Η παιδική ταινία animation «Ο Μαγικός Κήπος - Tall Tales» έχει προγραμματιστεί να βγει στις Ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 σε διανομή από την Tanweer και ενδεχομένως να την δούμε και στην Πάτρα.

Σενάριο: Άντον Κρινγκς, Αρνό Ντελαλάντ, Κριστέλ Γκονάρντ

Σκηνοθεσία: Αρνό Μπουρόν, Άντον Κρινγκς

Στην μεταγλωττισμένη στα ελληνικά κόπια ακούγονται οι: Θοδωρής Τσουανάτος, Έλενα Δελακούρα, Τάνια Παλαιολόγου, Πέτρος Σπυρόπουλος, Υακίνθη Παπαδοπούλου, Βασίλης Μήλιος, Βαγγέλης Ζάπας, Χρήστος Θάνος, Χρήστος Παπαμιχαήλ, Σοφία Καψαμπέλη, Μαρία Ζερβού, Ρία Απέργη.

Στην πρωτότυπη Αγγλόφωνη κόπια ακούγονται οι ηθοποιοί Τζάστιν Λονγκ και Κέιτ Μάρα.

Μοντάζ: Ναζίμ Μεσλέμ

Μουσική: Μπρούνο Κουλέ

Διάρκεια: 1 ώρα 28 λεπτά

Σκανταλιάρικα ζουζουνάκια και ζιζάνια πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την χαριτωμένη ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στα ζωντανά κείμενα και τις πολύχρωμες εικόνες του Άντον Κρινγκς που έχουν λατρευτεί από χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Τα βιβλία του Άντον Κρινγκς είναι ένα λογοτεχνικό φαινόμενο με πάνω από 20 εκατομμύρια πωλήσεις. Έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες με 4 εκατομμύρια βιβλία να έχουν πωληθεί μεταφρασμένα. Η δημοφιλής συλλογή μετράει πάνω από 100 ιστορίες και 50 χαρακτήρες, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου.

Η ταινία ξεπηδάει από τις διασκεδαστικές σελίδες του δημιουργού και παρουσιάζει μία απολαυστική ιστορία με όμορφα μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.

Σύνοψη

Όταν ο Απόλλο, ένας ευγενικός περιπλανώμενος καλλιτέχνης, καταφθάνει στο χωριό που κατοικούν τα Ζουζούνια, δεν αργεί να αναστατώσει τη ζωή τους! O Απόλλο πέφτει στην παγίδα της Γουέντι, της ζηλιάρας και παμπόνηρης ξαδέλφης της βασίλισσας Μαργαρίτας. Ο ήρωας μας κατηγορείται για την απαγωγή της Βασίλισσας, προκαλώντας τον πανικό στην κυψέλη. Η αλήθεια είναι ότι η Μαργαρίτα είναι αιχμάλωτη των Ζιζάνιων, που είναι συνένοχα της Γουέντι, όσο εκείνη καταλαμβάνει τον θρόνο.

Με τη βοήθεια των νέων του φίλων, ο Απόλλο ηγείται μίας ριψοκίνδυνης αποστολής διάσωσης. Πρέπει να απελευθερώσει τη Βασίλισσα Μαργαρίτα και να σώσει τo μελίσσι, ξεπερνώντας πολλά εμπόδια με τη βοήθεια της φαντασίας!

Σημείωμα του δημιουργού Άντον Κρινγκς - Antoon Krings

Μία μέρα, άρχισα να σχεδιάζω μία μικρή μέλισσα. Μου άρεσε πολύ και ένιωσα ότι χρειαζόταν ένα σπίτι, οπότε το σχεδίασα και μετά της έκανα και μία τριανταφυλλιά. Μετά, μερικούς φίλους… Ήμουν ενθουσιασμένος από τον πλούσιο και μαγικό κόσμο που ζωντάνευε στο χαρτί. Εμπνεύστηκα από τις εικονογραφήσεις της Μπέατριξ Πότερ και ο κήπος έγινε ένα αληθινό μέρος για αληθινούς χαρακτήρες. Ήξερα ότι ανακάλυψα κάτι ξεχωριστό που ήθελα να μοιραστώ με άλλους.

Όλο και περισσότεροι αναγνώστες αγάπησαν τα βιβλία μου κι έτσι άρχισα να συνεργάζομαι με μια ομάδα ταλαντούχων καλλιτεχνών που μετάφεραν αυτόν τον κόσμο στο πανί. Είδα ότι μπορούμε να λέμε ιστορίες που έχουν πλάκα και είναι συναρπαστικές, όπως μια ταινία δρόμου, αλλά που είναι  τοποθετημένες σε ένα μικρό παρτέρι. Τι καταπληκτικό ταξίδι! Και το πιο ξεχωριστό είναι ότι οι πρώτοι μου αναγνώστες είναι τώρα πια ενήλικες που σαν παιδιά διάβαζαν τα βιβλία μου. Ποιος να ήξερε ότι όλα αυτά θα άρχιζαν τη μέρα που σχεδίασα αυτή τη μικρή μέλισσα.

Ο βασικός χαρακτήρας είναι ο Απόλλο Κρίκετ, ένας αστείος και αξιαγάπητος περιπλανώμενος γρύλος. Είναι τραγουδιστής, μάγος, ταχυδακτυλουργός και ένας καλλιτέχνης που προσπαθεί για το καλύτερο σε κάθε περίπτωση, ακόμα και δυσάρεστη. Το σόου πρέπει να συνεχιστεί! Περιπλανιέται από χωριό σε χωριό και προσπαθεί να αφήσει πίσω του τα τραγικά γεγονότα του παρελθόντος: τον χαμό της οικογένειας του για τον οποίο νιώθει υπεύθυνος. Κάτω από το χαμόγελο του, ο Απόλλο νιώθει πολύ μόνος.

Τα άλλα ζουζούνια τον έχουν στο περιθώριο και τον αντιμετωπίζουν σαν ξένο. Η Γουέντι τον χειρίζεται με ευκολία και τον μπλέκει σε κάτι πολύ μεγάλο για τα μέτρα του.  Ο Απόλλο επιλέγει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αντιμετωπίσει τους φόβους του και γίνεται ήρωας. Δηλώνει ετοιμοπόλεμος στο όνομα της αγάπης και της φιλίας, χωρίς να χάνει το χιούμορ και τη γοητεία του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture