Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού στις 16 Μαρτίου. Δωρεάν συμμετοχή

5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού στις 16 Μ...

Μάθε τα πάντα για τον Αυτισμό. Ανακάλυψε το δώρο του αυτισμού

Νέα Ημερίδα για τον Αυτισμό από το Πρότυπο Θεραπευτικό Κέντρο. Οι εγγραφές ξεκίνησαν για την 5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού.

Ο αυτισμός αφορά στο 2,5% των γεννήσεων και  σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας πρόκειται για παγκόσμια επιδημία. H αντιμετώπιση έρχεται με την έγκαιρη παρέμβαση και πρόληψη που αρκετές φορές μπορεί να προλάβει την θεραπεία ή ακόμα και το ίδιο το πρόβλημα, αφού σημάδια κάνουν την εμφάνισή τους από τη βρεφική ηλικία. Είναι πολύ λυπηρό στην Ελλάδα του 2019 να περιμένουμε το παιδί μας με την εκάστοτε αναπτυξιακή ιδιαιτερότητα   να ξεπεράσει  τα δύο  έτη ζωής του για να μιλήσουμε  πλέον για εδραιωμένο αυτισμό.

Ο αυτισμός είναι διαταραχή της κοινωνικής επικοινωνίας και συγκεκριμένα της κοινωνικότητας. Ο αυτισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ. Όλοι οι αυτιστικοί με την κατάλληλη θεραπεία και εκπαίδευση μπορούν να μιλήσουν.  Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά και ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού που έχουν τέλεια άρθρωση και  ομιλία.  Το πρόβλημα με τον αυτισμό βρίσκεται στη χρήση της γλώσσας και τις λεκτικές  αλλά και εξωλεκτικές συμπεριφορές, ύφος, χροιά, νοήματα. Πρόκειται για ένα τεράστιο  φάσμα το οποίο εμπεριέχει δύο μεγάλες κατηγορίες. Τον Λειτουργικό Αυτισμό με κανονική ομιλία και τον μη Λειτουργικό  με περισσότερες και σημαντικότερες αισθητηριακές δυσλειτουργίες που παρουσιάζουν και άλλα σχετικά προβλήματα λόγου, γλωσσικά, φωνολογικά, συντακτικά, γραμματικά  καθώς  και ψυχοσυναισθηματικά, μέχρι και ολική απουσία λόγου και ομιλίας όταν δεν τους παρέχεται ουσιαστική βοήθεια.

Τα παιδιά με Αυτισμό είναι υπεύθυνα για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους

Διαθέτουν μοναδικές δεξιότητές που κατά καιρούς σε όλη την ανθρωπότητα τους έχουν καταστήσει ικανούς να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο τις ενασχολήσεις τους και να κατακτήσουν επαγγελματικές θέσεις σε παρά πολύ νεαρές ηλικίες αρκεί η κοινωνία να μπορέσει να διώξει μια για πάντα τα ταμπού της διαφορετικότητας και να επιτρέψουμε επιτέλους στα άτομα με ιδιαιτερότητες να κυκλοφορήσουν ανάμεσά μας με ίσα δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία όπου δυστυχώς όποιος διαφέρει τιμωρείται και περιθωριοποιείται κοινωνικά.

Σας προσκαλούμε  λοιπόν όλους  στην 5η Πανελλήνια Ημερίδα Αυτισμού για να γνωρίσετε τα πάντα για τον αυτισμό μέσα από αληθινές μαρτυρίες και επιστημονική ανάλυση.

Η παρακολούθηση της, για το κοινό της Πάτρας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, θα είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Τόπος διεξαγωγής: Adonis Hotel

Διεύθυνση:   Καψάλη 9 & Ζαΐμη

Ώρες διεξαγωγής: 10:00 – 16:00

ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

http://www.mpoxatziar.gr/cms/?p=3632&cat=4

Σημείωση: Δηλώστε άμεσα την εγγραφή σας, συμπληρώνοντας το δελτίο εγγραφής κάνοντας κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο.

Να θυμάστε:

Με την κατάλληλη εκπαίδευση και πρώιμη παρέμβαση ο αυτισμός μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πρώτο βήμα είναι η πρώιμη παρέμβαση και δουλειά από το οικογενειακό περιβάλλον αφού προηγουμένως έχει προηγηθεί η συμφιλίωση με την ιδιαιτερότητα του παιδιού μας για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα μικρά καθημερινά « δώρα» που η διαταραχή αυτή μπορεί να μας δώσει. Γιατί… κάθε παιδί είναι ένα θαύμα της φύσης  και ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ αφού η φύση, πρωτίστως, κατέχει το δικαίωμα της ποικιλομορφίας, γεγονός που κανένας δεν μπορεί να της το στερήσει.

Πληροφορίες – Εγγραφές στα τηλ.  2610 433 852, κιν. 6972202289

Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Μποχατζιάρ Σπ. Ευάγγελος

Λογοθεραπευτής – Ιrlen Diagnostician – Clinic Director –  trainer, INPP  Sc. P.

Διευθυντής Πρότυπου Θεραπευτικού Κέντρου Πάτρας & Ινστιτούτου Ίρλεν Ελλάδας

INPP School Program (The Institute for Neuro-Physiological Psychology, Chester UK)

Θεραπευτής Lidcombe(Τραυλισμός προσχολικής ηλικίας – εκπαίδευση γονέων)

Ειδικευμένος στην Αμερική(Ιrlen Institute International HQ, L. Beach, USA)

Υπεύθυνος Διαγνώσεων Ίρλεν Κύπρου, Βουλγαρίας, Ιταλίας & Oμάν (Ην. Αραβικά Εμιράτα) – Εκπαιδευτής Ίρλεν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being