Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

H Ανυπότακτη Πολιτεία για τη συναυλία των Rotting Christ

H Ανυπότακτη Πολιτεία για τη συναυλία τω...

Ανκοίνωση

Η Ανυπότακτη Πολιτεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η ελεύθερη έκφραση και ο πλουραλισμός στον πολιτισμό είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές μιας σύγχρονης και προοδευτικής κοινωνίας. Είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό, να προωθούνται και να διαφυλάσσονται σε εποχές που η Ακροδεξιά (όπως εμφανίζεται μέσα από φασιστικά πολιτικά κόμματα, «ακραίους» μητροπολίτες, παραθρησκευτικές ομάδες κ.α.) προσπαθεί να επανεμφανιστεί.

Η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να ανακαλέσει την άδεια παραχώρησης της «Αίγλης» για τη διεξαγωγή συναυλίας metal συγκροτήματος μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Δεν τολμούμε να πιστέψουμε όσα φημολογούνται, ότι για αυτή την ακύρωση ευθύνονται οι παρεμβάσεις ακροδεξιών υποψηφίων και του Μητροπολίτη Πατρών. Αν το παραμικρό από αυτά, έχει δόση αλήθειας, εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το όραμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον Πολιτισμό και την αναγκαία αντίσταση που πρέπει να επιδεικνύει μια προοδευτική Δημοτική Αρχή απέναντι στις σκοταδιστικές φωνές.΄

Επιπλέον, οι δημοτικοί χώροι πρέπει να είναι στη διάθεση των δημοτών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, είτε μέσω των πολιτιστικών συλλόγων, των πολιτικών συλλογικοτήτων και άλλων ομάδων που υπάρχουν στην πόλη, είτε μέσω τοπικών εταιρειών παραγωγής που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Θεωρούμε, ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση της για ακύρωση της συγκεκριμένης συναυλίας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις