Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η ομάδα πίσω από το άνθινο άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού - 40.000 γαρύφαλα, 400 ορχιδέες και η επιμέλεια του Γ. Σταυρόπουλου

Η ομάδα πίσω από το άνθινο άρμα του Πατρ...

Έκλεψε τις εντυπώσεις

Το άνθινο άρμα ήταν γεγονός ότι εντυπωσίασε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς στην Πάτρα τόσο κατά την πρώτη έξοδο των καρναβαλικών αρμάτων την Παρασκευή 8 Μαρτίου, όσο και κυρίως την Κυριακή 10 Μαρτίου στην μεγάλη παρέλαση, όπου πάνω στο άρμα που ήταν ένα παγώνι με ανοιγμένα τα φτερά του καθόταν η κούκλα, περσινή βασίλισσα του Καρναβαλιού, Όλγα Κατσάρα.

Ετοιμάζοντας το άνθινο άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 - Μία υπέροχη φωτογραφία

Αρκετοί συγκινήθηκαν αντικρίζοντας το υπέροχο άνθινο άρμα, ιδιαίτερα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καθώς θυμήθηκαν την παράδοση που υπήρχε στις παλιότερες αποκριές να βγαίνουν στις καρναβαλικές παρελάσεις φαντασμαγορικά και περίτεχνα άνθινα άρματα, τα περίφημα άνθινα του Μαρούδα.

Η ιδέα της επανόδου του άνθινου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μεταξύ αυτών που έβαλαν την έμπνευση και καλλιτεχνική τους πινελιά ήταν και ο Πατρινός ανθοπώλης Γιώργος Σταυρόπουλος. Το thebest.gr επικοινώνησε μαζί του κι όπως μας είπε, το άρμα και τον σκελετό με τα γαρύφαλλα επιμελήθηκε ο Νίκος Λιβάνης από το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων όπου μαζί με την ομάδα του (πλέον των 15 ατόμων), από την τελευταία Πέμπτη της αποκριάς «κάρφωναν» γαρύφαλλα για να ντύσουν την όλη άνθινη δημιουργία. Τα γαρύφαλλα που χρησιμοποιήθηκαν για το άνθινο άρμα έφτασαν σε αριθμό τα 40.000!

Φθάσαμε τις 2.000 φωτογραφίες από τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2019 σε ένα θέμα - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ

Όσο για τον Γιώργο Σταυρόπουλο κλήθηκε από το Καρναβαλικό συνεργείο του Δήμου Πατρέων (ήταν η 1η φορά που συνεργάστηκε με το Δήμο) να κάνει με το δικό του μοναδικό τρόπο και αισθητική κάποια «τελειώματα» κι όπως μας περιέγραψε η δική του συμβολή έγινε ουσιαστικά την τελευταία μέρα δημιουργίας του άρματος, την Παρασκευή από νωρίς το πρωί.

Πιο συγκεκριμένα ο Γιώργος Σταυρόπουλος κάλυψε κάποια κενά στα γαρυφαλλένια φτερά με φοινικόφυλλα, επίσης έκανε το λοφίο του πουλιού που αναπαριστούσε το άρμα με ορχιδέες (από τα πιο όμορφα και αρχοντικά λουλούδια) καθώς επίσης και το περίγραμμα στη βάση της βασίλισσας πάλι με ορχιδέες και φυλλώματα γύρω γύρω και τέλος 4 μεγάλες συνθέσεις με λουλούδια στο άρμα, στο κάτω μέρος. Οι ορχιδέες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν περισσότερες από 400 ενώ το δικό τους χρώμα και ομορφιά έδωσαν και ορισμένες ζέρμπερες.

Το αποτέλεσμα αποζημίωσε τους δημιουργούς του και παρά την κούραση και το άγχος όλα πήγαν καλά. Όσο για το Σάββατο χρειάστηκε μόνο βρέξιμο με δροσερό νερό πάνω στην άνθινη δημιουργία ώστε φρέσκο, ευωδιαστό και πολύχρωμο να παρελάσει το άρμα την Κυριακή το μεσημέρι κατά μήκος της Κορίνθου.

«Ο Νίκος Λιβάνης και η ομάδα του δούλεψαν πραγματικά με πολύ κέφι, όρεξη και συντονισμό όπως και όλο το καρναβαλικό συνεργείο έκανε πολλή και καλή δουλειά δίνοντας τον καλύτερο τους εαυτό», ανέφερε ο Γιώργος Σταυρόπουλος στο thebest.gr. Μάλιστα μας αποκάλυψε πως για του χρόνου ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει νωρίτερα ώστε να υπάρχει χρόνος για καινούργιες ιδέες και κόλπα και πιο σύγχρονα πράγματα και μπορεί κιόλας να μην είναι μόνο ένα το άνθινο άρμα αλλά δύο!

Τέλος ο Γιώργος Σταυρόπουλος από τους καλύτερους γνώστες σε ότι έχει να κάνει με το λουλούδι, την διακόσμηση και την ανθοδετική, μας είπε πως το σαββατοκύριακο συμμετέχει σε μία έκθεση που έχει να κάνει με το θέμα γάμος (από μπομπονιέρες μέχρι τα λουλούδια) στο χώρο Έπακρον και την Κυριακή 31.3 θα κάνει ένα σώου με ανθοσυνθέσεις στο ανθοδετικό κομμάτι μαζί με τον Γιώργο Νικολακόπουλο στο πλαίσιο εκδήλωσης μίας Πατρινής εταιρείας που συνεργάζεται μ’ ένα μεγάλο Ολλανδικό οίκο λουλουδιών. Το event θα γίνει στην έδρα της εταιρείας στην Περιβόλα.

Ρεπορτάζ - κείμενο: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Επί τω έργω ετοιμάζοντας το άνθινο άρμα

Επί τω έργω ετοιμάζοντας το άνθινο άρμα

Επί τω έργω ετοιμάζοντας το άνθινο άρμα

O Γιώργος Σταυρόπουλος

O Γιώργος Σταυρόπουλος

O Γιώργος Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight