Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα

Σία Αναγνωστοπούλου: Η συμφωνία για τη δ...

Αναφέρει σε απάντηση της στην ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών Π. Πασχαλίδη

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε στην ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη με θέμα τη συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας για τη συνοριακή διάβαση Πρεσπών.

Η Αχαιή Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών τονίζει πως «η ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Πρεσπών, την οποία ανταποδίδω, αποδεικνύει τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για τις τοπικές κοινωνίες, για την ελληνική κοινωνία εν γένει.

Η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών παράγει εκτός των άλλων έμπρακτα οικονομικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά αποτελέσματα. Από τη μεριά μου, διαβεβαιώνω τον Δήμαρχο και την τοπική κοινωνία ότι η συμφωνία για τη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης των Πρεσπών θα κυρωθεί άμεσα από την ελληνική Βουλή, αρκετά πριν από το Πάσχα. Επίσης, θα υπογραφεί άμεσα και η συνοριακή διάβαση στους Προμάχους της Πέλλας με τεράστια οφέλη για την τοπική κοινωνία.

Πέρα από τις κραυγές που έχουν στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση, το εθνικό συμφέρον το αντιλαμβάνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι πολίτες για τους οποίους η φιλία και η οικονομική συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς προάγει τη σταθερότητα και την αλληλεγγύη, επομένως την οικονομική ευημερία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις