Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στα χέρια των κατοίκων του Αρκτικού η προμελέτη υπογειοποίησης του τρένου

Πάτρα: Στα χέρια των κατοίκων του Αρκτικ...

Συνάντηση στο Δημαρχείο

Συνάντηση έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019, στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Πατρέων και των εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων του Αρκτικού διαμερίσματος, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την υπογειοποίηση του τρένου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων για την συνάντηση που είχε γίνει στις 15 Μαρτίου στο Δήμο, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και την προμελέτη υπογειοποίησης που αυτοί παρέδωσαν στον Δήμο.

Οι εκπρόσωποι των κατοίκων του Αρκτικού Διαμερίσματος ενημερώθηκαν ότι τα ζητήματα που αφορούν στην χρηματοδότηση και τα χρονοδιαγράμματα του έργου της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής έως τον Άγιο Διονύσιο, θα τίθενται διαρκώς από την Δημοτική Αρχή στο Υπουργείο ενώ θα ζητηθούν και νέες συναντήσεις με τον αρμόδιο Υπουργό. «Στο θέμα αυτό δεν εφησυχάζουμε» υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Τέλος για το θέμα του γραμμικού πάρκου που σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Δήμος στην επιφάνεια της υπογειοποιημένης γραμμής του τρένου (από τον Άγιο Διονύσιο έως το Ρίον) ο Δήμαρχος είπε ότι απαιτείται συμφωνία με την ΓΑΙΟΣΕ, στην οποία ανήκει η έκταση και τόνισε ότι θα γίνουν από τώρα οι επαφές για να υπάρξει συμφωνία για την επιφάνεια ώστε αυτή να παραχωρηθεί στον Δήμο προς χρήση.

Στους εκπροσώπους των συλλόγων παραδόθηκε το υλικό της προμελέτης ώστε αυτοί να υποβάλλουν άμεσα τις τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις τους.

Ακόμα συμφωνήθηκε να εξεταστούν σε νέα συνάντηση οι όποιες παρατηρήσεις και οι περαιτέρω ενέργειες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις