Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Πρωταγωνιστικό εργαλείο ανάπτυξης οι startups

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Πρωταγωνιστικό εργ...

Στις εργσίες του PATRAS IQ η πρόεδρος του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Ομίλου «Για την Αχαΐα»

Τις εργασίες της πολυβραβευμένης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras lnnovation Quest» (Patras IQ, www.patrasiq.gr), η οποία διοργανώνεται στην Πάτρα από το 2012 με σκοπό τη διασύνδεση της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα, παρακολούθησε κατά το τριήμερο 12-14 Απριλίου η Πρόεδρος του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Ομίλου «Για την Αχαΐα» (www.giatinaxaia.gr),Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Αλεξοπούλουεπισκέφθηκε περίπτερα εκθετών και συμμετείχε σε συζητήσεις περί της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μεταφέροντας τη δική της εμπειρία με Έλληνες της αμερικανικής Silicon Valley και σχολιάζοντας σχετικά:

«Για άλλη μια χρονιά, είχαμε την ευκαιρία να διοργανώσουμε στην πρωτεύουσα του νομού μας, μια έκθεση υψηλής ποιότητας, η οποία προωθεί την συνεργασία ακαδημαϊκού και ιδιωτικού τομέα, με έμφαση στις νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογικού προσανατολισμού, τις startups όπως αποκαλούνται παγκοσμίως. Με χαρά διαπίστωσα ότι το επίπεδο οργάνωσης και το εύρος της συμμετοχής ήταν ακόμα καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές.

Σε μια εποχή που η πατρίδα μας αναζητά τρόπους εξόδου από το αναπτυξιακό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια, η νεοφυής επιχειρηματικότητα, για την οποία έχω και προσωπικό ενδιαφέρον λόγω επαγγελματικών δραστηριοτήτων, αποτελεί αυτονόητο προσανατολισμό για την εθνική μας οικονομία. Ως λαός που διακρίνεται διεθνώς για την ευκολία απορρόφησης τεχνολογίας και για τις υψηλές επιδόσεις σε τομείς όπως η ανάπτυξη λογισμικού, μπορούμε να αναγάγουμε τις startups σε πρωταγωνιστικό εργαλείο ανάπτυξης και σε μέσον αντιμετώπισης του brain drain, δηλαδή της φυγής εκατοντάδων χιλιάδων νέων υψηλής κατάρτισης προς το εξωτερικό για εργασιακούς λόγους.

Αυτό φυσικά δεν θα γίνει μόνο με την εκδήλωση καλών προθέσεων. Πρέπει, ως χώρα, να αναλάβουμε αποφασιστικές πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο, προσφέροντας διοικητικά και φορολογικά κίνητρα σε τέτοια επιχειρηματικά σχήματα, κατά τα πρότυπα άλλων κρατών, όπως το Ισραήλ και η Εσθονία. Πρέπει επίσης να αξιοποιήσουμε την τεράστια τεχνογνωσία σε startups που διαθέτουν ήδη οι συμπατριώτες μας στην Ευρώπη και την Αμερική, διευκολύνοντας και την επιστροφή τους στη μητέρα πατρίδα», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις