Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά ο κοινωνικός λειτουργός-ψυχοθεραπευτής Χρήστος Καραπιπέρης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το “σπι...

«Με κίνητρο την ευθύνη απέναντι στα παιδιά μου που μεγαλώνουν σε μια πόλη που δυστυχώς ασχημαίνει»

 

«Μέχρι πρόσφατα δεν είχα σκεφτεί σοβαρά την εμπλοκή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το βασικό κίνητρο είναι η ανάληψη της ευθύνης μου και η ενεργοποίηση για όσα συμβαίνουν στην πόλη που ζω σε αντίθεση με την αδράνεια και την κριτική από απόσταση, αλλά και η ευθύνη απέναντι στα παιδιά μου που μεγαλώνουν σε μια πόλη που δυστυχώς ασχημαίνει και έχει πάψει να είναι ελκυστική για κατοίκους και περαστικούς» επισημαίνει ο κοινωνικός λειτουργός – ψυχοθεραπευτής Χρήστος Καραπιπέρης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά.

«Η συγκυρία για την Πάτρα, με τις αλλαγές που θα γίνουν στην πόλη (τρένο, νέο λιμάνι, παραλιακό μέτωπο, ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων) είναι σημαντική και δεν πρέπει να χαθεί» τονίζει και προσθέτει: «Η πόλη χρειάζεται μια ομάδα έντιμων ανθρώπων με γνώση και όραμα για την επόμενη μέρα και αυτό πιστεύω πως βρήκα στην ομάδα που συναποτελεί το “σπιράλ”. Αυτό και μια ποιότητα στον διάλογο μεταξύ ανθρώπων που δεν ποδηγετούνται από παραταξιακά μικροοφέλη».

Ο Χρήστος Καραπιπέρης του Ιωάννη γεννήθηκε το 1978. Είναι παντρεμένος με την Σοφία Κουτροπούλου, επιχειρηματία στον τομέα της εστίασης, με την οποία έχουν τρία παιδιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας και εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία Gestalt στο Gestalt Foundation της Αθήνας. Έχει εργαστεί παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής σε προγράμματα στήριξης ανέργων γυναικών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Από το 2005 έως και το 2015 είχε την ευθύνη των προγραμμάτων στήριξης προσφύγων και ασυνόδευτων ανήλικων αλλοδαπών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα. Ως εργαζόμενος της κοινωνικής υπηρεσίας του ΕΕΣ Πάτρας, συμμετείχε στην εκπαίδευση και εποπτεία εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας, οι οποίοι προσφέρουν το έργο τους σε ιδρύματα της περιοχής, σε δράσεις στήριξης θυμάτων έκτακτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, καθώς και ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στη δεκαετή ενασχόλησή του στον ΕΕΣ συνεργάστηκε ως κοινωνικός λειτουργός με όλους τους κοινωνικούς φορείς και ΜΚΟ της πόλης και ως επιστημονικός- εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Κοιν. Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας. Από το 2010 έχει δημιουργήσει το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Έκφρασης στην Πάτρα, προσφέροντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει σεμινάρια ψυχοθεραπείας ιδιωτικά ή/και σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις