Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα σκίτσα με τον δακρυσμένο Κουασιμόδο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου!

Τα σκίτσα με τον δακρυσμένο Κουασιμόδο π...

Μετά την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων

To γύρο του διαδικτύου κάνουν από χθες σκίτσα με τον μόνιμο κάτοικο της Παναγίας των Παρισίων, τον Κουασιμόδο, να θρηνεί για την καταστροφή του ναού από την πυρκαγιά.

Η Παναγία των Παρισίων άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου 150 χρόνια αργότερα, ενώ θεωρείται υπόδειγμα γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής

 

Έπειτα από την τρομακτική πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στον ιστορικό ναό της γαλλικής πρωτεύουσας, καταστρέφοντας τεράστιο μέρος του, σκιτσογράφοι από όλον τον κόσμο, βαθιά συγκλονισμένοι από το συμβάν, έπιασαν τα μολύβια τους και το αποτέλεσμα συγκινεί.

Σε δύο από αυτά ο Κουασιμόδος, κρατά στην αγκαλιά του τον αγαπημένο του ναό και κλαίει σπαρακτικά. Πρόκειται για μία εξαιρετικά συγκινητική εικόνα, αφού αφενός περιγράφει το συναίσθημα όλων όσων έχουν συνδεθεί πνευματικά με τον εν λόγω ναό, αφετέρου αγγίζει τις καρδιές ανθρώπων σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αλλά και κάθε ηλικίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, πάντως ο ναός βρισκόταν εν μέσω ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, ενώ κάποια από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του έχουν αφαιρεθεί για συντήρηση.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις