Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τιμητική ρετροσπεκτίβα στον Μπερτολούτσι από τις "Νύχτες Πρεμιέρας"

Τιμητική ρετροσπεκτίβα στον Μπερτολούτσι...

Από 2 έως 8 Μαΐου 2019 στο Ιντεάλ της Αθήνας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας" θα παρουσιάσει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια πλήρη ρετροσπεκτίβα στις ταινίες μυθοπλασίας ενός από τους κορυφαίους του παγκόσμιου σινεμά, του Ιταλού σκηνοθέτη Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, βραβευμένου με Όσκαρ για τον «Τελευταίο Αυτοκράτορα» το 1987, από τις 2 έως και τις 8 Μαΐου 2019, στον κινηματογράφο Ιντεάλ της Αθήνας. Τίτλος του αφιερώματος, «Bertolucci, ο τελευταίος ονειροπόλος».

Ένας κινηματογραφικός φόρος τιμής που απαιτείται να βιωθεί στη μεγάλη οθόνη και κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες προβολής.

Οι ταινίες του Μπερτολούτσι θα φιλοξενηθούν σε μεγαλοπρεπείς κόπιες των 35mm, εκτός από τον ψηφιακό «Τελευταίο Αυτοκράτορα» με τον Πίτερ Ο' Τουλ, ο οποίος θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε τρεις διαστάσεις (3d) και αποτελεί την ταινία-έναρξη του αφιερώματος.

Ο Μπερτολούτσι εκ των πλέον αξιόλογων Ιταλών σκηνοθετών της δεκαετίας του '70 και του ’80, είχε γεννηθεί στις 16 Μαρτίου 1941, στην Πάρμα και απεβίωσε στις 26 Νοεμβρίου 2018, στη Ρώμη. Έχει σκηνοθετήσει μεταξύ άλλων το θρυλικό «Τελευταίο ταγκό στο Παρίσι» το 1973 με τον Μάρλον Μπράντο, τον «Κονφορμίστα» το 1970, το «Τσάι στη Σαχάρα» με την Ντέμπρα Γουίνγκερ και τον Τζον Μάλκοβιτς το 1990, κ.α.

Η αφίσα του αφιερώματος είναι του: Βασίλη Μέξη.

Η αριστουργηματική ταινία «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» των 9 Όσκαρ, είχε προβληθεί στην Πάτρα στο Ιντεάλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture