Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα δεδομένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δείχνει η ανάλυση των δημοσκοπήσεων

Νέα δεδομένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δ...

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν από τις 23 έως τις 26/5/2019

Το ΕΚ – Ευρωπαικό Κοινοβούλιο δημοσίευσε την τέταρτη και τελευταία συλλογή προβολών για τη σύνθεση της επόμενης (9ης) νομοθετικής περιόδου, με δεδομένα δημοσκοπήσεων που συλλέχθηκαν μέχρι τις 15 Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα το ΕΚ δημοσίευσε τη νέα δέσμη προβολών για το πώς μπορεί να μοιάζει η επόμενη σύνθεσή του με βάση δεδομένα από δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στα κράτη μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης μέχρι τις 15 Απριλίου 2019. Τα δεδομένα αυτά προέρχονται από μια συλλογή αξιόπιστων δημοσκοπήσεων που διενήργησαν σχετικοί εθνικοί οργανισμοί και συνδυάστηκαν από την Kantar Public εκ μέρους του Κοινοβουλίου. Πρόκειται για 43 εθνικές δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν για τις ευρωπαϊκές εκλογές σε 21 χώρες.

Τα δεδομένα της προηγούμενης δέσμης προβολών, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 29 Μαρτίου, έχουν επικαιροποιηθεί και προσαρμοστεί μέσω της συμπερίληψης δεδομένων για το Ηνωμένο Βασίλειο. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνεται η σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών προβολών σε περίπτωση συμμετοχής της χώρας στις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Τα κόμματα έχουν ενσωματωθεί σε πολιτικές ομάδες στις οποίες συμμετέχουν ήδη ή με βάση υπάρχοντες δεσμούς με το σχετικό ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα. Όλα τα νέα κόμματα και κινήματα που δεν έχουν εκδηλώσει τις προθέσεις τους κατηγοριοποιήθηκαν ως «άλλα».

Να σημειωθεί πως οι ευρωπαϊκές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 23 - 26 Μαΐου 2019.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani αναφέρει πως το Μάϊο, εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα εκλέξουν το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι Ευρωπαίοι θα αξιολογήσουν προσεκτικά τους υποψηφίους και τα προγράμματά τους πριν πάρουν αποφάσεις μεγάλης σημασίας για την Ευρώπη και το ρόλο της στον κόσμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα κοινό εγχείρημα χωρίς προηγούμενο, θεμελιωμένο στην ειρηνική συνεργασία. Απειλείται όμως από δυνάμεις που θέλουν να καταστρέψουν όλα όσα έχουμε πετύχει μαζί.

Ωστόσο, πολύ πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου δείχνει ότι η εικόνα της Ένωσης στην κοινή γνώμη βελτιώνεται. Το 48% των Ευρωπαίων νιώθει ότι «ο λόγος τους μετράει στην ΕΕ» και παρά τις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών, ποσοστό που αντιπροσωπεύει συνολική αύξηση 10 μονάδων την τελευταία δεκαετία.

Παρ’ όλα αυτά, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα μπροστά μας.

Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική, δίνοντας απαντήσεις στις ανησυχίες των πολιτών και χτίζοντας πάνω σε αυτά που έχουμε ήδη κατακτήσει.

Τους ερχόμενους μήνες, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κρίνουν τι κάνει (και πώς) η Ευρωπαϊκή Ένωση για να τους προστατεύσει, να τους δώσει νέες ευκαιρίες και να φανεί δυνατή στην παγκόσμια σκηνή. Οι ανησυχίες τους για τις μεταναστευτικές ροές, την ασφάλεια, το περιβάλλον και την απασχόληση δεν μπορούν να μείνουν χωρίς απάντηση. Εμείς πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι πολίτες γνωρίζουν τις καθημερινές επιτυχίες των ευρωβουλευτων σε θέματα όπως η μεταρρύθμιση των πολιτικών ασύλου, η σύσφιξη της συνεργασίας με την Αφρική, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα μέτρα «anti-dumping» προκειμένου να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, , ο έλεγχος των γιγάντων της τεχνολογίας και η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Από το 2017 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο — το μόνο άμεσα εκλεγμένο θεσμικό όργανο της ΕΕ — διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις για το μέλλον της Ευρώπης.

Οι αρχηγοί των κρατών και κυβερνήσεων της Ένωσης έρχονται συχνά στο ΕΚ για να συζητήσουν με τους ευρωβουλευτές τις θέσεις τους για την εξέλιξη της Ευρώπης, συζητήσεις που θα αποτελέσουν τη βάση για το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη της Ευρώπης.

Παράλληλα, υποδεχτήκαμε περισσότερους από 8.000 νέους στο Στρασβούργο και 800 στις Βρυξέλλες. Μας δόθηκε έτσι η δυνατότητα να μάθουμε περισσότερα για τις ελπίδες και τις ανησυχίες της νέας γενιάς, αλλά κυρίως για το πώς μπορούμε να πάμε μαζί μπροστά την Ευρώπη.

Ο κ. Antonio Tajani προσθέτει πως τα Μέσα Ενημέρωσης θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης ενόψει των εκλογών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις