Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη μετακίνηση φοιτητών της ιατρικής στο Johns Hopkins

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη μετα...

Το ΑΕΙ της Πάτρας υπέγραψε το 2008 μνημόνιο συνεργασίας με το φημισμένο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του  Πανεπιστημίου Πατρών (Τμήμα Ιατρικής) και του φημισμένου Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο Πατρών χρηματοδοτεί τη μετακίνηση φοιτητών του τμήματος Ιατρικής στο Αμερικανικό πανεπιστημιακό ίδρυμα Johns Hopkins, με σκοπό την έρευνα και την κλινική άσκηση.

Κατά την περίοδο της μετακίνησής τους (ακαδημαϊκό έτος 2019-2020) οι φοιτητές θα πρέπει να είναι προπτυχιακοί από το 5ο έτος φοίτησης και άνω, μεταπτυχιακοί ή/και υποψήφιοι διδάκτορες (οι οποίοι ως πρώτο πτυχίο έχουν αυτό της Ιατρικής), και ακόμα να διατηρούν τη φοιτητική τους ιδιότητα.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Πρυτανείας η Παρασκευή 31 Μαΐου 2019.

Να θυμίσουμε ότι το 2008, το Πανεπιστήμιο Πατρών υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins, η οποία συνιστά μία από τις αξιολογότερες ιατρικές σχολές παγκοσμίως. Θεμελιώδεις στόχοι του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ανταλλαγή διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού, καθώς και φοιτητών, η οργάνωση επισκέψεων για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς λόγους και η συνεργασία σε επιστημονικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος μέσω της ανάπτυξης κοινών ερευνητικών προγραμμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά της προκήρυξης μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.upatras.gr/el/node/8304

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ
Στο μεταξύ η διαδικασία της ηλεκτρονικής συμπλήρωσης των ερωτηματολογίων από φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών ξεκίνησε από την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου  2019.

Δυνατότητα συμπλήρωσης των ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων για τα προπτυχιακά, εργαστηριακά και μεταπτυχιακά μαθήματα, έχουν οι φοιτητές που έχουν δηλώσει τα εν λόγω μαθήματα μέσω της ηλεκτρονικής γραμματείας του ενιαίου πληροφοριακού συστήματος του Ψηφιακού Άλματος εντός της περιόδου υποβολής των δηλώσεων, αλλά και των τοπικών συστημάτων που λειτουργούν σε όσα Τμήματα δεν έχουν ενταχθεί πλήρως στο Ψηφιακό Άλμα.

Η ηλεκτρονική συμπλήρωση των ερωτηματολογίων από τους φοιτητές συμβάλλει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και υλοποιείται με τρόπο που διασφαλίζεται η ανωνυμία τους. Η είσοδος στο ηλεκτρονικό σύστημα γίνεται μόνο με τους προσωπικούς κωδικούς κάθε φοιτητή. Για τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στο https://ps.modip.upatras.gr/.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις