Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Αφήγηση παραμυθιών συνοδεία κρουστών & εγχόρδων

Πάτρα: Αφήγηση παραμυθιών συνοδεία κρουσ...

Το Σάββατο 4/5/2019 στο χώρο του Studio Ekfrasis Derida στις 21.00

To Studio Ekfrasis Derida είναι ένα μικρό studio στην άνω πόλη, πλάι στο  Κάστρο της Πάτρας. Έχει στόχο να εξασφαλίζει την εγγύτητα και τη ζεστασιά για μια ανθρώπινη πολιτισμική ανταλλαγή ιδεών ώστε να ανθήσουν η καινοτομία και η δημιουργικότητα. Με τρόπο περισσότερο προσωπικό, σε έναν τόπο υποκείμενο στο μικρό, βαθύτερη επιθυμία των μελών της ομάδας είναι να φέρουν την τοπική κοινότητα πιο κοντά στην ερμηνευτική τέχνη.

Το Studio Ekfrasis Derida διοργανώνει μία εκδήλωση αφήγησης παραμυθιών από την Καλλιόπη Λιαδή συνοδεία μουσικών γεφυρών από τον γνωστό Πατρινό μουσικό Σέργιο Βούλγαρη που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο Studio, το Σάββατο 4 Μαΐου 2019, στις 21:00.

Τίτλος της εκδήλωσης είναι "Κλωστή απ' το φεγγάρι, βελόνι απ' τον ήλιο". Το Studio DERIDA βρίσκεται στην Παπαδιαμαντοπούλου και Παναχαΐδος Αθηνάς 2α, Κάστρο στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία αφήγηση παραμυθιών για μεγάλα παιδιά και ενήλικες, με την Καλλιόπη Λιαδή

Αυλούς, κρουστά και έγχορδα θα παίξει ο Σέργιος Βούλγαρης.

Ένας μανδύας που πετάει, ο ήλιος και το φεγγάρι, ένας κυνηγός που επιστρέφει από τον κάτω κόσμο, μια γυναίκα με χέρια από φως, ένας ψαράς που ανακαλύπτει τη λύτρωση μέσα στη θάλασσα μας ταξιδεύουν στον ουρανό, σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα ξέφωτο, σε μια άγρια χαράδρα, στο βυθό. Οι ήρωες των επιλεγμένων παραμυθιών, μέσα από τις περιπέτειες τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι πνευματικού αναστοχασμού και αποκάλυψης, και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Τα παραμύθια προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καύκασο, τις Φιλιππίνες και την Αφρική.

Ο μουσικός Σέργιος Βούλγαρης συνοδεύει την αφήγηση με πνευστά, έγχορδα και κρουστά (νέυ, ντουντούκ,  μαντολίνο, κουντούμ, μπεντίρ κ.α.), και δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια συνομιλούν με τη μουσική. Τα παραμύθια πλαισιώνονται από τραγούδια που ερμηνεύει η Καλλιόπη Λιαδή.

Η αφήγηση απευθύνεται σε μεγάλα παιδιά και ενήλικες.

Διάρκεια: 75 λεπτά περίπου

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Κρατήσεις: 6976860062

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture