Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: Μειώνονται οι βροχοπτώσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής

Δυτ. Ελλάδα: Μειώνονται οι βροχοπτώσεις ...

Αυτό τονίστηκε στην Ημερίδα με θέμα "Νερό & Υγεία" που έγινε στην Πάτρα

Πραγματοποιήθηκε η Hμερίδα "Νερό & Υγεία" το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 19/4/2019 στο ξενοδοχείο Astir Hotel, στην Πάτρα. Η Hμερίδα συνδιοργανώθηκε από το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και το Εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, και προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου & Δυτ. Ελλάδας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, Δρ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη θεματολογία της εκδήλωσης και τη σημασία διοργάνωσης τέτοιων ημερίδων ενημέρωσης από επιστημονικούς φορείς προς το ευρύ κοινό.

Ακολούθησε ο Καθηγητής Υδρογεωλογίας κ. Νικόλαος Λαμπράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα υδατικά αποθέματα του Ν. Αχαΐας. Επεσήμανε ότι παρόλο που οι μέσες βροχοπτώσεις είναι υψηλές σε σχέση με την Ανατολική Ελλάδα εντούτοις βαίνουν μειούμενες όπως δείχνουν τα σχετικά διαγράμματα πιθανόν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Ο Καθηγητής Υγιεινής και Δ/ντής του Εργαστηρίου Υγιεινής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα όχι μόνον των μικροβιολογικών και χημικών ελέγχων των ποσίμων υδάτων αλλά και στη σημασία για την εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης υδατογενών επιδημιών, των επιτόπιων Υγειονομικών ελέγχων. Επιπλέον παρουσίασε τη συνολική εκτίμηση των αποτελεσμάτων ελέγχου ποσίμων υδάτων στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας της τελευταίας εικοσαετίας και τόνισε την αναγκαιότητα της συνεχούς και επαρκούς απολύμανσης.

Ο Δρ. Μάρκος Σκληβανιώτης τ. Διευθυντής της ΔΕΥΑΠ αναφέρθηκε στο νέο θεσμικό πλαίσιο ελέγχου των ποσίμων υδάτων που διαμορφώνεται και που πιθανότατα θα ισχύσει από το 2020 και το οποίο εκτός των διαφοροποιήσεων σε ορισμένες παραμετρικές τιμές εισάγει την αναγκαιότητα του ελέγχου όχι μόνο στη βρύση του καταναλωτή αλλά καθ' όλη τη διαδρομή, από την υδροληψία, την επεξεργασία ακόμα και στο εσωτερικό δίκτυο της κατοικίας.

Επίσης εισάγονται ενιαίες προδιαγραφές για τα υλικά των δικτύων ύδρευσης. Τέλος η κ. Ελένη Σαζακλή Επίκουρος Καθηγήτρια Υγιεινής, αναφέρθηκε στη χρήση των Ιαματικών νερών και τους μηχανισμούς δράσης των για την επικουρική θεραπεία ομάδων ασθενειών σύμφωνα με την πρόσφατη διεθνή βιβλιογραφία. Επίσης αναφέρθηκε στο τι περιλαμβάνει η Υγειονομική Μελέτη ενός Ιαματικού πόρου και πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από αυτήν όσον αφορά σε ποια συστήματα ή ασθένειες ενδείκνυται ή αντενδείκνυται η χρήση του.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν προπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Χημείας, Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και κοινό από την πόλη της Πάτρας, που ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το παρών έδωσε ακόμα, ο Βουλευτής του νομού Αχαΐας, Ιάσωνας Φωτήλας, τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση που ακολούθησε των ομιλιών.

*Η ημερίδα έκλεισε με τη δέσμευση του Περ. Τμήματος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, για διοργάνωση περισσότερων ενημερωτικών ημερίδων στο μέλλον.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις